ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Lemnul dulce, remediul tusei - articole medicale

Lemnul dulce, remediul tuseiPlanta iubitoare de lumina si soare, care creste in albiile secate ale raurilor, lemnul dulce, s-a folosit inca din cele mai vechi timpuri ca remediu impotriva tusei.

In tara noastra, o gasim in Oltenia, Banat si sudul Moldovei, iar specialistii in medicina naturista recomanda planta inclusiv pentru tratarea inflamatiilor, bronsitei, artritei si problemelor digestive, informeaza nutrasanus.com.

Radacina lemnului dulce se foloseste in tratamentele naturiste, pentru ca ea contine numerosi compusi chimici care asigura sanatatea stomacului, a sistemului respirator si chiar osos.

Substanta activa a plantei este acidul glicirizic, care favorizeaza producerea mucoasei sanatoase a sistemului respirator. Mai mult, are un rol important in eliminarea toxinelor de la nivelul plamanilor, tocmai de aceea, extractul de lemn dulce poate face minuni pentru tusea seaca, suparatoare si chiar dureroasa.

In medicina traditionala chinezeasca, radacina plantei se foloseste si in prezent pentru tratarea diabetului, tuberculozei, ulcerului si inflamatiilor stomacale.

Lemnul dulce poate fi administrat sub forma radacinii uscate (cate cinci grame zilnic).

Ca tinctura, se administreaza de trei ori pe zi, cate patru mililitri. Extractul natural, insa, in tratamentul ulcerului, se administreaza cu 20 de minute inaintea fiecarei mese, de trei ori pe zi.

Pentru tuse, lemnul dulce poate fi folosit atat de catre copii, cat si de adulti. Radacina uscata se mesteca de mai multe ori pe zi, pana isi pierde gustul, iar in cateva zile scapi de neplaceri.

Daca preferi ceaiul, radacina uscata de lemn dulce este ideala in tratamentul tau. Pentru copii, cere sfatul medicului pentru a-ti recomanda doza necesara tratamentului.

Nu s-au inregistrat efecte adverse, dar specialistii avertizeaza asupra exceselor, pentru ca lemnul dulce creste nivelul toxicitatii in organism.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-14-2010/lemnul-dulce-remediul-tusei-987315




Lemnul dulce, remediul tusei - articole medicale - startsanatate