ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Lucruri nebanuite care ar putea sa declanseze depresia - articole medicale

Lucruri nebanuite care ar putea sa declanseze depresiaUn studiu recent din Marea Britanie arata ca persoanele dependente de Internet sunt mai predispuse la a cadea in depresie fata de restul, in timp ce oamenii cu familii numeroase si prieteni multi sunt feriti de acest pericol.

In afara de aceste puncte, mai sunt si alte lucruri care te fac sa te simti trist si chiar sa intri in depresie, conform colesterol sau chiar unele antibiotice pot sa provoace simptome de suparare, oboseala si anxietate. Femeile trebuie sa aiba grija si la anticonceptionale, mai ales in prima perioada de utilizare.

Ai mereu nevoie de aprobarea altcuiva

Persoanele care nu au incredere in propria persoana si cauta mereu aprobarea altcuiva sunt mai predispuse la depresie, dupa cum spun oamenii de stiinta de la Universitatea din Houston. Criticile si impresiile celor din jur afecteaza rapid si usor starea de sprit a acestor persoane.

Ai experimentat violenta domestica

In cazul in care ai crescut intr-o familie violenta si ti-ai vazut parintii certandu-se si batandu-se des, riscul de depresie este foarte mare, mai ales in jurul varstei de 20 de ani. Te vei simti neajutorat, lipsit de control si nesigur.

Esti supraponderal

Cercetatorii de la Centrul medical Leiden au descoperit ca oamenii obezi, cu un indice de masa corporala mai mare de 30, au un risc de obezitate cu 55% mai mare de a intra in depresie. Persoanele cu indice intre 25 si 29,9 au riscul mai mare cu 27% fata de persoanele normal ponderale.

Nu se stie clar care este legatura intre greutate si starea de spirit, dar este posibil ca obezitatea sa creasca nivelul de inflamatie din corp si astfel sa apara mai usor depresia.

In plus, obezitatea este vazuta in mod normal ca un lucru rau, urat, scazand increderea in sine.

Sotul tau este ostil

Daca un barbat este ostil intr-o casnicie, sotia are un risc marit de a intra in depresie, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea din Missouri. Treptat, femeia devine din ce in ce mai trista, avand un sentiment de esec.

Tiroida nu functioneaza cum trebuie

Legatura dintre o proasta functionare a tiroidei si depresie este stiuta de mult timp. Hipotiroidismul duce la oboseala, moleseala, crestere subita in greutate, probleme pentru femei atunci cand se afla la menstruatie, constipatie, piele uscata si o stare de spirit generala proasta.

Nu iei destul acid folic

Nivelul scazut de acid folic creste posibilitatea aparitiei depresiei, aceasta substanta fiind adesea folosita de catre medici pentru combaterea starilor de tristete din randul pacientilor.

Acidul folic este esential pentru functiile neurologice si pentru o stare de spirit buna. Doza zilnica recomandata este intre 400 si 800 mcg.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/depresie/lucruri-nebanuite-care-ar-putea-sa-declanseze-depresia-1182835




Lucruri nebanuite care ar putea sa declanseze depresia - articole medicale - startsanatate