ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mainile si picioarele inghetate, semn de boala - articole medicale

Mainile si picioarele inghetate, semn de boalaMainile si picioarele ingheata destul de frecvent iarna, mai ales daca afara sunt temperaturi scazute. Insa trebuie sa stiti ca exista si o boala asociata cu acest fenomen.

Este vorba despre sindromul Raynaud, care este caracterizat printr-o scadere continua a fluxului sangvin catre extremitati, in general catre maini, dar pot fi implicate si picioarele, degetele de la picioare, nasul, obrajii, urechile si barbia.

Partile corpului care sunt afectate se pot albi initial din pricina spasmului vaselor de sange si apoi inrosi intens, pe masura ce vasele se destind, aducand o cantitate sporita de sange in zona.

Nu mai putin de cinci milioane de britanici sufera de acest sindrom, sustine Times. Tratamentul acestei afectiuni presupune protejarea mainilor si a picioarelor la schimbarile de temperatura.

In caz ca nu sunt respectate masurile de prevenire, sindromul Reynaud poate evolua, ducand la boli arteriale grave, care pot provoca accidente vasculare celebrale sau atacuri de cord.

M.M.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-11-2010/mainile-si-picioarele-inghetate-semn-de-boala-986548




Mainile si picioarele inghetate, semn de boala - articole medicale - startsanatate