ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mananci corect? - articole medicale

Mananci corect?80% din cazurile de cancer se produc din cauza alimentatiei improprii. De cele mai multe ori nu sesizam, dar mancatul in graba, in fata televizorului, la ore neregulate, in picioare sau in timp ce ne imbracam sau conducem dauneaza grav sanatatii.

Unele ponturi vor parea prea simple, dar, daca vei analiza modul in care mananci, vei observa ca nu respecti intocmai recomandarile specialistilor, informeaza oohoi.com.

Dureri stomacale, crampe suparatoare, balonari permanente, sunt doar cateva dintre primele simptome ale problemelor de sanatate care pot aparea.

Ponturi utile

Vechiul obicei de a bea apa in timpul mesei este unul dintre motivele pentru care apar crampele permanente pe care le ai inca inainte de a termina masa.

Apa consumata in acel moment va dilua sucul gastric, iar alimentatia nu va mai fi digerata corespunzator.

Tocmai de aceea, incearca sa consumi apa dupa si inainte cu zece minute de a te aseza la masa.

Fructele sunt un alt punct general slab al alimentatiei. Ele nu sunt digerate de catre stomac ci in intestin. Atunci cand consumam fructele dupa masa, ele vor fi preluate de catre stomac, iar durerile si balonarile nu te vor ocoli.

Incearca sa manaci marul inainte. Apetitul tau exagerat se va diminea si vei manca brusc mai putin, dar te vei simti la fel de confortabil.

O lectie simpla, invatata inca din primii ani de viata ne scapa de durerile suparatoare de stomac.

Intotdeauna vom mesteca foarte bine mancarea inainte de a o inghiti. Cavitatea bucala este doar primul stadiu al digestiei. Tocmai de aceea mancarea va fi pregatita corespunzator, pentru a nu ajunge in stomac nemestecata.

In aceste cazuri durerile pe termen scurt si lipsa unui remediu imediat pe termen lung iti pot crea probleme grave de sanatate.

Daca esti nervos, trist si tensionat, mai bine nu manca. Acestea sunt momentele in care kilogramele se depun cel mai repede. Deci evita sa manaci atunci cand esti stresat.

Obiceiul copilariei, de a ne intinde in pat dupa masa, nu este potrivit si pentru varsta adultului. Cel putin doua ore dupa ce ai mancat, incearca mai mult pozitia verticala, pentru ca masa sa nu fie o problema pentru stomacul tau suprasolicitat.

Cel mai bun interval pentru digestie este de la 12 noaptea pana la opt seara, a spus nutritionistul american Are Waerland.

Tocmai de aceea, in afara acestui interval, ii poti acorda stomacului tau un ragaz pentru a se linisti dupa mesele de peste zi. Vei fi mai odihnit dimineata si vei avea mai multa energie.

Incearca sa iti faci un obicei din a bea apa pe stomacul gol. Vei elimina toxinele din organism, iar acest obicei simplu se recomanda in special persoanelor care sufera de epilepsie, bronsita sau artrita.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-14-2009/mananci-corect-885259




Mananci corect? - articole medicale - startsanatate