ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mancarea de tip junk food da dependenta ca si heroina - articole medicale

Mancarea de tip junk food da dependenta ca si heroinaDe ceva vreme se vehiculeaza ideea ca alimentatia nesanatoasa, de tip junk food, ar da dependenta. Insa un cercetator britanic a vrut sa testeze practic acest fenomen, iar rezultatele sunt de-a dreptul socante.

Dr Paul Kenny, expert in neurologie, a facut un experiment pe cobai, impartindu-i in trei grupe, diferentiate doar prin calitatea si cantitatea hranei primite.

Daca cobaii din primul grup au primit alimente normale, sanatoase, iar cei din a doua grupa doar o cantitate limitata de junk food, celor din a treia grupa li s-a dat doar junk food, la discretie, fiind incluse si gustari din ciocolata.

Dupa o vreme s-a observat ca soarecii din a treia grupa se ingrasasera considerabil, ei continuand sa manance aproape fara oprire.

Cand li s-a masurat nivelul de satisfactie din creier, s-a observat ca, pentru a ajunge la nivelul normal de satisfactie al soarecilor din primele doua grupe, rozatoarele din a treia grupa erau nevoite sa manance iar si iar, semn clar de dependenta, potrivit neurologului, citat de The Telegraph.

Practic, dupa cum a concluzionat specialistul, junk foodul actioneaza asupra creierului intocmai ca si heroina, dand rapid dependenta si fiind nevoie de portii din ce in ce mai mari pentru a se obtine satisfactia.

In grupa alimentelor considerate nesanatoase, care dau dependenta, sunt incluse si burgerii, chipsurile, carnatii si prajiturelele. Consumul acestor alimente nu face decat sa programeze creierul sa ceara mai mult si mai mult.

Studiul realizat de britanicul care momentan traieste in SUA este unul dintre primele care incearca sa stabileasca o legatura intre creier si junk food, asemanatoare aceleia dintre creier si droguri.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-28-2009/mancarea-de-tip-junk-food-da-dependenta-ca-si-heroina-934194




Mancarea de tip junk food da dependenta ca si heroina - articole medicale - startsanatate