ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mancarea te poate intrista? - articole medicale

Mancarea te poate intrista?Serotonina este o substanta din creier care are o influenta asupra sanatatii mentale si fizice. Una dintre principalele ei sarcini este aceea de a te mentine satisfacut si relaxat, fiind un neurotransmitator care ajuta la trimiterea impulsurilor nervoase dintre celulele sistemului nervos central.

Alegerile neinspirate in materie de mancare iti vor scadea nivelul de serotonina si iti vor da o stare de spirit proasta, conform carbohidrati se stie ca au capacitatea de a creste nivelul de serotonina din creier. Productia de insulina creste atunci cand consumam carbohidrati, iar asta duce la scaderea nivelului de aminoacizi din sange, cu exceptia triptofanului, care este un precursor al serotoninei. Cand triptofanul ajunge sa aiba o rata mai mare decat alti aminoacizi, productia de serotonina creste.

Totusi, ai grija la tipul carbohidratilor consumati, caci multi dintre acestia sunt nesatatosi. Alege-i pe cei complecsi, din legume si cereale integrale.

Dieta saraca in carbohidrati

Din cauza ca nivelul carbohidratilor il influenteaza si pe cel al serotoninei, dietele cu continut scazut din acest element duc la stari de depresie, tristete, tensiune si chiar furie, dupa cum explica dr. psiholog Judith Wurtman. Intreaba-ti dieteticianul ce cantitate minima de carbohidrati poti consuma fara sa ai parte de efecte secundare grave.

Gandeste-ti mesele

Daca bei un pahar de lapte cald sau consumi alt aliment bogat in carbohidrati, vei avea parte de un somn mai relaxant. In cazul in care combini carbohidratii cu sursele de proteine precum untul de arahide pe niste biscuiti din cereale integrale, vei beneficia de mai multa energie. Aceasta combinatie de alimente este buna in special in cazul in care esti o persoana foarte activa din punct de vedere fizic. Carbohidratii iti funizeaza energia, iar proteinele ajuta la repararea tesutului muscular.

Serotonina poate sa aiba efecte diferite la fiecare persoana in parte. Consumand cantitati mari de carbohidrati iti poate creste chiar peste masura nivelul de energie, asa ca atunci cand vrei sa ai o zi de odihna, ai grija la alimentele din farfurie. Deshidratarea, alcoolul sau cafeina iti afecteaza si ele starea de spirit si in exces te irita sau obosesc.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/carbohidrati/mancarea-te-poate-intrista-1174511




Mancarea te poate intrista? - articole medicale - startsanatate