ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Medicament care protejeaza neuronii, in timpul atacului cerebral - articole medicale

Medicament care protejeaza neuronii, in timpul atacului cerebralSe stie ca dupa un atac cerebral, raul facut creierului poate fi permanent, pacientul putand ramane chiar paralizat, acesta fiind doar unul dintre efecte. Cercetatorii din SUA si Canada au testat insa recent un medicament care sa previna daunele unui atac cerebral la nivelul creierului.

Astfel, in cadrul testului la care au fost supusi 185 de subiecti cu risc mare de atac cerebral care, de altfel a si aparut in cursul studiului, s-a observat ca cei carora li se injectase substanta numita NA-1 au avut mai putine leziuni la nivelul creierului decat cei carora li se administrase solutie salina.

S-a concuzionat ca medicamentul este unul sigur pentru oameni, ceea ce este o premiera conform unui raport publicat de prestigiosul jurnal medical Lancet Neurology, cu foarte putine efecte secundare, inregistrate in doar doua cazuri.

Testele anterioare realizate in laborator, pe primate, au aratat ca aceeasi substanta a protejat neuronii in timpul atacului cerebral, cand oxigenul nu a mai ajuns la ei, acestia supravietuind, relateaza BBC.

Desi cel mai recent studiu privind aceasta substanta a fost derulat in 14 spitale din SUA si Canada, testele vor trebui repetate pe esantioane mai mari inainte ca medicamentul sa fie lansat pe piata.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/creier/medicament-care-protejeaza-neuronii-in-timpul-atacului-cerebral-1194527




Medicament care protejeaza neuronii, in timpul atacului cerebral - articole medicale - startsanatate