ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Medicamentele pentru arsuri la stomac dau dependenta - articole medicale

Medicamentele pentru arsuri la stomac dau dependentaMare parte din populatia lumii sufera de arsuri la stomac. Numai in SUA, una din 20 de persoane se confrunta cu acest neajuns.

Doar ca putini stiu ca incetarea medicatiei in cazul acestei afectiuni face mai mult rau decat bine, simptomele devenind si mai urate decat inainte de inceperea tratamentului.

Pentru a arata ca de vina sunt chiar medicamentele in cauza, cercetatorii au incercat aceste medicamente si pe oameni sanatosi, care nu aveau aceste probleme. Dupa incetarea "tratamentului", acestia s-au pomenit cu arsuri la stomac, conform npr.org.

Vestea rea e ca aceasta "dependenta" se dezvolta in doar cateva zile.

Medicamentele pentru arsuri, factor declansator al bolii

Pana acum se credea ca aceste arsuri stomacale, aparute dupa intreruperea tratamentului, sunt doar o inchipuire, un fenomen mai degraba psihologic.

Insa studiul in cadrul caruia unei grupe de oameni sanatosi i s-au dat astfel de medicamente, in timp ce alteia, formata tot din oameni sanatosi, i s-a dat placebo, fara ca voluntarii sa stie ce pastile iau, a aratat clar ca doar in prima grupa au aparut efectele adverse si ca acestea erau cat se poate de reale, a explicat Christina Reimer, cercetator in cadrul Universitatii din Copenhaga, autoarea studiului.

Cercetari anterioare au aratat ca medicamentele folosite in cazul arsurilor la stomac, care interactioneaza cu acizii din stomac, maresc riscul de infectii intestinale si pneumonie. Interfereaza, de asemenea, si cu absorbtia de calciu, inrautatind osteoporoza.

Vestea buna e ca se poate renunta la asemenea pastile, insa doar gradual, "dezintoxicarea" putand tine si mai bine de o luna.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-07-2009/medicamentele-pentru-arsuri-la-stomac-dau-dependenta-878231




Medicamentele pentru arsuri la stomac dau dependenta - articole medicale - startsanatate