ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Metode neobisnuite de a trai mai mult - articole medicale

Metode neobisnuite de a trai mai multPentru a-si prelungi durata vietii, in prezent un om poate incerca mai multe strategii, printre care se numara mentinerea unei greutati corporale normale, consumarea unor alimente cat mai sanatoase si variate, renuntarea la fumat, evitarea consumului in exces de alcool si altele.

In trecut, oamenii au incercat si alte metode pentru o viata mai lunga, unele nerecomandate astazi, cum ar fi sa manance serpi cu clopotei sau sa bea mercur.

Iata, insa, potrivit calorii, cu scopul de a-si prelungi viata. Iar pana acum s-a constatat ca o astfel de dieta genereaza mai multe efecte anti-imbatranire, printre care se numara o tensiune arteriala redusa si o rezistenta la insulina redusa.

De asemenea, in zona Okinawa, Japonia, se inregistreaza cea mai mare speranta de viata din lume, iar locuitorii de aici au o alimentatie saraca in calorii - se opresc intotdeauna din mancat inainte sa fie satui si nu depasesc 1.200 de calorii pe zi. Dieta lor se bazeaza pe alimente sanatoase, printre care se numara legume si fructe, cereale integrale, soia, peste si fructe de mare, ceaiuri. In plus, consuma foarte putin alcool si zahar si foarte putina sare.

2. Invata o limba straina

Un creier care functioneaza bine este unul dintre factorii necesari unei vieti lungi si fericite. Conform mai multor studii, capacitatea de a vorbi doua sau mai multe limbi straine incetineste semnificativ instalarea dementei si a maladiei Alzheimer - doua boli periculoase la varste inaintate.

Un studiu realizat pe 200 de pacienti a aratat ca persoanele care au vorbit doua sau mai multe limbi timp de multi ani si-au intarziat aparitia bolii Alzheimer chiar si cu cinci ani. Totodata, un astfel de efect pozitiv s-a remarcat si la cei care au invatat o limba straina la maturitate.

3. Traieste pe un munte

Oamenii care locuiesc pe munti pur si simplu traiesc mai mult. In localitatea italiana Ovodda, spre exemplu, multi locuitori ajung la varsta de 100 de ani. O explicatie ar putea fi aerul curat de la munte sau faptul ca o mare parte din deplasare se face pe plan inclinat, adica implica un efort mai mare, ceea ce poate fi un exercitiu foarte bun pentru inima.

4. Fii religios

Mai multe studii au aratat ca exista o corelatie pozitiva intre credinta religioasa si o stare de sanatate buna. O analiza vasta care a cuprins 42 de studii independente a scos la iveala faptul ca probabilitatea de a muri era mai mare printre cei care faceau parte din grupuri fara religie.

5. Muta-te intr-o tara bogata

Tarile sarace au o speranta de viata mai mica decat cele bogate deoarece guvernele lor au mai putini bani de cheltuit pentru domeniul sanatatii. De asemenea, inclusiv in tarile bogate, cei instariti traiesc mai mult decat cei saraci.

6. Fii prudent

Un studiu care a fost inceput in 1921, pe un grup de 1.500 de copii, a aratat ca aceia care nu aveau griji si posedau simtul umorului au trait mai putin decat cei care erau mai seriosi, mai prudenti si constanti. Ca adulti, cei din urma erau mai implicati si mai dedicati slujbelor lor.

7. Apeleaza la cresterea de noi organe

Atunci cand mori, de regula un singur organ vital cedeaza, celelalte parti din organism functionand inca bine. Iar cresterea unor organe nu mai este imposibila, chiar daca nu tocmai accesibila deocamdata.

Spre exemplu, de mai multi ani cercetatorii au reusit sa produca piele noua, iar de curand incearca sa creasca si organe mai complexe, cum ar fi inima sau vezica, avantajul acestei noi tehnologii fiind acela ca tesuturile sunt realizate din celulele pacientului, astfel ca nu exista riscul ca organismul sa le respinga, cum se intampla la transplanturi.

8. Fa lucruri bune

Unul dintre cele mai bune moduri de a te ajuta este sa ii ajuti pe altii. O analiza care a inclus mai multe studii a aratat ca voluntariatul creste speranta de viata semnificativ, mai ales daca il faci exclusiv din motive altruiste.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/imbatranire/metode-neobisnuite-de-a-trai-mai-mult-1171315




Metode neobisnuite de a trai mai mult - articole medicale - startsanatate