ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mici schimbari in dieta te pot scapa de kilogramele in plus - articole medicale

Mici schimbari in dieta te pot scapa de kilogramele in plusPentru multi dintre noi, inceputul anului inseamna si inceputul unei noi diete. Aceasta nu se poate tine insa "dupa ureche", si in niciun caz nu trebuie sa fie una de "infometare".

Dieteticianul Michelle Musselwhite, de la Rowan Regional Medical Center, sugereaza ca cea mai buna cale de a pierde din greutate este sa faci mici schimbari in dieta alimentara, noteaza The Salisbury Post.

Specialistul spune ca jumatate de kilogram este echivalentul a 3.500 de calorii. "Daca imparti aceasta cantitate la zilele saptamanii, inseamna 500 de calorii pe zi. Trebuie sa-ti dai seama de unde poti taia aceste calorii", explica Musselwhite.

Daca trebuie sa pierzi din greutate, mai bine iti propui o tinta realista, de 500 grame pana la 1 kilogram pe saptamana. Musselwhite sustine ca scopurile "foarte realiste, foarte specifice" trebuie sa includa, pe langa o alimentatie sanatoasa, si 30 de minute de activitate fizica, de cel putin trei ori pe saptamana.

Expertul sugereaza ca un "jurnal de alimentatie", care poate fi tinut si online, spre exemplu pe site-ul www.fitday. com, este un instrument incredibil de folositor - oamenii nu realizeaza cat de multe calorii se strecoara in dietele lor fara ca ei sa-si dea seama.

Cu ajutorul jurnalului, iti dai seama imediat "de unde poti sa reduci din calorii. Dupa care trebuie sa scoti din dulapul de bucatarie instrumentele de masurat, pentru ca in mod sigur subestimezi cantitatile pe care le mananci".

Spre exemplu, o portie de carne, adica 100 grame, inseamna o bucata cam de marimea unei carti de joc. Majoritatea portiilor de la restaurant, spre exemplu, sunt cel putin duble.

In loc sa mananci snacksuri, chiar daca contin 100 de calorii per pachet, mai bine mananci o un fruct si economisesti intre 20 si 40 de calorii, spune Musselwhite.

La pranz, gandeste-te la cantitatea de sos pe care o pui peste salata "dietetica" sau la maioneza din sanwich. Aici se pot face reduceri importante, fara a renunta complet la sos.

Daca mananci legume - conopida, broccoli, morcovi, ardei gras, mazare, te vei simti satula mai mult timp, fara a ingera insa prea multe calorii. In plus, ai grija sa bei multa apa, pentru ca "daca te simti infometat, probabil ca iti e doar sete".

Ai insa grija cu sucurile de tot felul: contin mult zahar si e bine sa le raresti sau sa le "diluezi" cu apa, altfel risti sa consumi mai multe calorii decat ti-ai propus.

Mai sunt si alte "trucuri": sa indepartezi grasimea de pe carne si pielea de pe friptura de pui, sa treci de la laptele integral la cel degresat si sa gatesti folosind cantitati mai mici de ulei.

"Lucrurile mici sunt o modalitate usoara de a reduce caloriile si grasimea. Daca nu vrei sa treci la mancarea degresata, redu portiile", conchide Musselwhite.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-14-2009/mici-schimbari-in-dieta-te-pot-scapa-de-kilogramele-in-plus-613051




Mici schimbari in dieta te pot scapa de kilogramele in plus - articole medicale - startsanatate