ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mierea de rapita, buna in caz de osteoporoza, dar si pentru ficat - articole medicale

Mierea de rapita, buna in caz de osteoporoza, dar si pentru ficatBuruienile, printre care, la loc de cinste, se numara si rapita salbatica, invadeaza culturile, se inmultesc vertiginos si sunt extrem de rezistente conditiilor vitrege de clima. Agricultorii le urasc, fiindca rapesc plantelor soarele si nutrientii necesari ca sa se dezvolte deplin, compromitand, in acest fel, culturile.

Dar buruienile sunt bune pentru sanatate, iar taranii stiu acest lucru, de aceea, dupa ce le smulg sau le taie cu sapa, le pun la uscat si le pastreaza, in conditii optime, ca sa fie folosite la nevoie, in caz de boala.

Rapita salbatica este una dintre cele mai benefice buruieni, dar si una dintre cele mai importante plante oleaginoase din lume. Planta contine proteine, hidrati de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii, vitaminele A, B1,B2, C, niacin, beta-caroten si se recomanda atat pentru uz intern, sub forma de infuzie si decoct, cat si pentru uz extern, sub forma de comprese cu infuzie de planta ori felii de radacina proaspat recoltata.

Ajuta rincihii, splina si pancreasul

Albinele apreciaza in mod deosebit aceasta planta si, in perioada de inflorire, culturile intinse de rapita sunt un adevarat rai pentru ele, de unde culeg mari cantitati de polen si nectar.

Trebuie stiut insa ca, datorita continutului mare de apa, cam 18% din compozitie, mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede. Apicultorii trebuie sa fie atenti deoarece, daca n-o extrag la timp, mierea se poate cristaliza chiar in figuri si exista riscul de a o pierde.

Din aceasta cauza, mierea de rapita se gaseste in comert numai sub forma cristalizata, avand aspectul unei creme. Mierea care se cristalizeaza, mai putin cea de salcam, este, cu adevarat, miere naturala.

Mierea de rapita are o culoare stearsa, slaba, si un miros nu prea placut, miroase a varza. Gustul insa, este deosebit, mierea de rapita nefiind foarte dulce, precum cea poliflora sau de tei.

Daca rapita a fost semanata toamna, atunci mierea de albine se recolteaza in mai - iunie, cand planta este in plina floare.

Ca orice tip de miere, si cea de rapita are calitati terapeutice, fiind recomandata mai ales persoanelor care sufera de boli de rinichi. De asemenea, mierea de rapita se recomanda si in tratamentul osteoporozei. Consumul de miere de rapita - atentie, insa, aceasta se topeste foarte greu in apa - protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/mierea-de-rapita-buna-in-caz-de-osteoporoza-dar-si-pentru-ficat-1171129




Mierea de rapita, buna in caz de osteoporoza, dar si pentru ficat - articole medicale - startsanatate