ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mituri despre ingrijirea tenului - articole medicale

Mituri despre ingrijirea tenuluiSfaturile pentru ingrijirea tenului sunt din ce in ce mai numeroase, dar multe dintre ele sunt contradictorii si chiar false. Mai mult, folosirea acestor asa zise ponturi de frumusete pot avea efect negativ asupra pielii tale.

Cele mai frecvente mituri de frumusete sunt legate de bronzul artificial despre care se spune ca nu influenteaza intr-un mod negativ sanatatea pielii. Specialistii americani avertizeaza insa asupra efectelor nocive ale folosirii indelungate a solarului, informeaza webmd.com.

Unele voci recomanda pentru tratarea acneei spalarea fetei cu sapunul obisnuit si stergerea cu un prosop aspru cu care indepartezi celulele moarte de la nivelul tenului. In realitate si acesta este mit al frumusetii tale cu un efect daunator asupra pielii.

Prin frecare, tenul devine sensibil, vei indeparta stratul protector de la nivelul epidermei, iar pielea va fi predispusa ranilor, crapaturilor, iar infectiile nu te vor ocoli. Mai mult, pielea va fi iritata, inflamata si se va revigora cu greu dupa aceasta procedura zilnica.

Nu tot ce este scump este si eficient. Aceasta prejudecata se demonteaza in fiecare zi, atunci cand alegi pentru ingrijirea ta produse naturale, din plante, care iti ingrijesc delicat tenul si, de cele mai multe ori, nici nu sunt costisitoare. Este bine sa citesti prospectul fiecarui produs si sa il alegi pe cel care contine extracte naturale, potrivite pentru tipul tenului tau si nu ceea ce este scump.

Un alt mit al frumusetii este legat de produsele antirid despre care se spune ca elimina imediat aceste urme ale imbatranirii tenului. In realitate, aceste produse au efect hidratant si actioneaza asupra netezirii pielii. Pentru ca ridurile sunt semnele imbatranirii, nici un produs cosmetic nu va produce o minune si nu te va intineri brusc. El doar va hrani si hidrata pielea pentru ca aspectul ei sa fie unul sanatos.

Tot ca un procedeu de ascundere a inaintarii in varsta, laserul este si el un mit in sine pentru cei care vor sa nu isi arate varsta. Contrar opiniei generale, interventiile cu laser nu au efect de intinerire.

Interventia stimuleaza producerea de colagen de la nivelul pielii, dar nu vei fi o alta persoana, cu 20 de ani mai tanara, dupa terminarea sedintelor de infrumusetare. Efectul este unul tonic, pielea isi va recapata aspectul ferm, intins si sanatos, dar nu vei fi o alta persoana si nu vei intineri brusc dupa interventiile cu laser.

Frumusetea pielii noastre este o consecinta a sanatatii intregului organism. Astfel, daca vrei sa tratezi pe termen lung o afectiune a pielii, vei sti ca ea ascunde de fapt un dezechilibru la nivel organic si cel mai indicat lucru este sa tratezi aceasta carenta si nu sa aplici un tratament punctual.

Mananca sanatos, fa miscare in fiecare zi, nu uita sa te hidratezi pe tot parcursul zilei si vei vedea ca sanatatea si frumusetea intregului organism se vor observa la nivelul aspectului si tonusului tau general.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-16-2010/mituri-despre-ingrijirea-tenului-995555




Mituri despre ingrijirea tenului - articole medicale - startsanatate