ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Modificati-va dieta pentru a lupta cu osteoporoza - articole medicale

Modificati-va dieta pentru a lupta cu osteoporozaPe langa cancer, osteoporoza este boala secolului, afectand una din doua femei cu varsta de peste 60 de ani. Aceasta boala se caracterizeaza prin pierderea densitatii osoase, ceea ce aduce cu sine dureri mari de spate si in zona incheieturilor.

Pentru a lupta impotriva osteoporozei, trebuie mai intai sa va ajustati dieta. Femme Actuelle va da cateva sugestii pentru a spune "Nu" varstei si afectiunilor din aceasta perioada.

Regula 1: Consuma alimente care contin mai putin de acid

Ele se gasesc in primul rand in proteine de origine animala si cereale. O dieta prea acidifianta poate explica partial osteoporoza. Pentru a neutraliza excesul de acid, organismul mobilizeaza calciul, care ajunge astfel sa se piarda. Inlocuiti alimentele acide cu peste, carne de pasare si oua.

Regula 2: Consumati cat mai multe legume si fructe

Fructele si legumele sunt principalele produse alimentare alcaline, dar au si alte beneficii impotriva osteoporozei, fiind anti-inflamatoare.

Mancati cel putin trei portii de fructe proaspete si uscate in fiecare zi. Fructele proaspete cele mai alacaline sunt avocado si bananele. In ceea ce priveste fructele uscate, alegeti caise, struguri si smochine. Incercati sa mancati un nuci si seminte zilnic, fiind o sursa valoroasa de minerale si oligoelemente.

Regula 3: Alege cu grija grasimile

Minimizeaza aportul de Omega-6 din ulei de floarea-soarelui, de porumb si soia. In schimb, creste aportul de omega-3 prin consumul de peste gras (macrou, ton, hering, sardine) si uleiuri vegetale (in, nuci, canola, nuci).

Regula 4: Reduceti aportul de sare

Studiile stiintifice au aratat ca sarea este vinovata de piederea calciului. Pentru a face aceast lucru, alege alimentele proaspete in locul alimentlor prelucrate. In ceea ce priveste modul de gatit, nu pune sare ulterio in mancare, in farfurie.

Regula 5: Mareste aportul de vitaminele D si K

Vitamina D ajuta la o mai buna absorbitie a calciului din alimente si ajuta oase. Vitamina K activeaza sinteza proteinelor. Vitamina D se gaseste la pestele gras, in galbenusul de ou si in grasime din lapte.

Principala sursa de vitamina K sunt legumele verzi (varza, spanac), precum si in ficatul animalelor rumegatoare.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-26-2009/modificati-va-dieta-pentru-a-lupta-cu-osteoporoza-960628




Modificati-va dieta pentru a lupta cu osteoporoza - articole medicale - startsanatate