ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Multiplele folosiri si beneficii ale scortisoarei - articole medicale

Multiplele folosiri si beneficii ale scortisoareiAtunci cand simti miros de scortisoara, gandul te duce la sarbatori petrecute cu cei dragi, prajituri si ceai fierbinte. Totusi, acest ingredient are o multitudine de utilizari si beneficii, atat in bucatarie, cat si in afara ei.

Iata cum poti folosi scortisoara, conform diabet

Tot in centrul de nutritie din Beltsville a fost condus un studiu timp de 40 de zile, cercetatorii observand ca nivelul de zahar scade cu pana la 30% dupa administrarea unui sfert de lingurita de scortisoara zilnic.

Slabire

Datorita faptului ca scortisoara reduce rezistenta la insulina, ajuta la o mai buna metabolizare a zaharului si reduce pofta de mancare, astfel incat te ajuta sa scazi in greutate.

Ajutor in perioada menstruatiei

De secole scortisoara este folosita in cazul femeilor care au o menstruatie extrem de abundenta, din cauza endometriozei, a fibroamelor uterine si a altor afectiuni. De asemenea, ea era folosita in trecut pentru oprirea sangerarii in cazul nasterii sau a avortului spontan.

Imbunatateste circulatia

Scortisoara subtiaza sangele, ceea ce inseamna ca acesta poate sa circule mai bine prin organism. Astfel, toate organele sunt mai bine oxigenate si irigate. Este buna in special pentru oamenii care au supravietuit unui infarct.

Reduce durerile de artrita

Intr-un studiu din 2008 din jurnalul "Bioorganic and Medicinal Chemistry", cercetatorii sustin si dovedesc modul in care scortisoara micsoreaza distrugerea osoasa, in cazul in care este consumata in mod regulat.

Buna pentru ten

Datorita proprietatilor sale antifungice si antibacteriene, dar si a antioxidantilor pe care ii contine, scortisoara previne acneea si iritatiile. Amesteca o lingurita de scortisoara cu 3 linguri de miere si aplica pe ten. Lasa sa actioneze cateva ore sau chiar peste noapte si apoi spala cu apa calda.

Respiratie proaspata

Datorita aromei sale puternice, scortisoara ajuta la eliminarea mirosului neplacut al cavitatii bucale. Poti sa ai mereu la indemana bucati mici pe care sa le mesteci sau sa le tii in gura, ca pe dropsuri.

Infectii ale vezicii urinare

Infectiile vezicii urinare pot fi evitate prin consumul de scortisoara, tot datorita faptului ca sunt omorate bacteriile si ciupercile. Este si un diuretic natural, astfel incat contribuie la eliminarea urinei.

Ajutor digestiv

Mirodenia ajuta la descompunerea grasimilor in timpul digestiei, astfel incat face organismului tau o mare favoare. Incearca sa o consumi cu o jumatate de ora inainte de masa sau sa pui in ceaiul pe care il bei de mai multe ori pe durata zilei.

Tratament in caz de muscaturi de insecte

Un amestec de scortisoara si miere ajuta la ameliorarea iritatiilor, indepartarea durerii si a mancarimii. Nu are rost sa folosesti produse sintetice cand natura te poate ajuta foarte simplu.

In caz de raceala si gripa

Scortisoara, combinata cu ghimbir, este foarte eficienta in tratarea racelilor si a gripelor.

Pansament pentru stomac

Impreuna cu mierea, poate sa trateze ulcerul si sa reduca gazele din stomac.

Conservant alimentar

Daca adaugi scortisoara intr-un fel de mancare, acesta va rezista mai mult fara sa se strice, caci este intarziata instalarea bacteriilor.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/multiplele-folosiri-si-beneficii-ale-scortisoarei-1191010




Multiplele folosiri si beneficii ale scortisoarei - articole medicale - startsanatate