ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Noi sperante pentru tratarea cancerului la san - articole medicale

Noi sperante pentru tratarea cancerului la sanCercetatorii canadieni au prezentat prima dovada ca celulele canceroase sufera mutatii genetice pe masura ce boala evolueaza, descoperire ce aduce speranta gasirii unor noi tratamente.

Am aratat ca boala evolueaza, lucru care va conduce la schimbarea perspectivei cu privire la tratarea cancerului, a precizat Samuel Aparicio, cercetator la British Columbia Cancer Agency (BCCA) din Canada, citat de AFP.

Atunci cand o celula se divide in urma unui proces normal si de lunga durata, codul genetic ADN este copiat in fiecare noua celula, dar mutatiile determina ca noile celule sa creasca peste masura, cancerul putand sa apara.

Cercetatorii au urmarit mutatiile in celulele sanatoase ale unei femei pe parcursul evolutiei unei tumori la san, remarcandu-se faptul ca in faza de metastaza celulele au suferit 32 de mutatii ADN, dupa ce in faza primara au existat doar 5 mutatii ale ADN-ului.

Posibilitatea de a analiza celulele atat in faza de inceput, cat si in cea de metastaza a oferit cercetatorilor o informatie fara precedent despre cum se dezvolta si evolueaza cancerul.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-08-2009/noi-sperante-pentru-tratarea-cancerului-la-san-912618




Noi sperante pentru tratarea cancerului la san - articole medicale - startsanatate