ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Noul vaccin pentru SIDA este eficient, dar doar timp de un an - articole medicale

Noul vaccin pentru SIDA este eficient, dar doar timp de un anIn septembrie 2009, o stire bomba era pe prima pagina a tuturor gazetelor: se gasise vaccinul pentru SIDA. Ulterior s-a aflat ca vaccinul era eficient in doar 31% din cazuri. Un membru al echipei de cercetare a declarat joi ca vaccinul este, intr-adevar eficient, dar doar temporar.

Motivul pentru care rezultatele cercetarilor din septembrie au fost atat de greu de interpretat poate fi si faptul ca studiul, in cadrul caruia au fost vaccinati 16.000 de voluntari thailandezi, s-a intins pe 3 ani. Potrivit Dr. Nelson Michael, vaccinul este eficient, insa doar timp de un an.

"E un efect modest, insa ceva pe care se poate construi", a declarat el intr-un interviu telefonic pentru Reuters. Vor mai urma si alte vaccinari, in Asia si Africa, a mai spus el.

In opinia sa, chiar si un vaccin cu eficienta temporala este folositor, a spus Nelson, dand ca exemplu vaccinurile de sezon pentru gripa.

Conform Natiunilor Unite, mai bine de 33 de milioane de oameni sunt infectati cu virusul fatal si incurabil pana in prezent, aparand circa 2,7 milioane de noi infectii anual.

De cand a fost identificat, in anii '80, HIV a ucis 25 de milioane de oameni. Cocteilurile medicamentoase pot tine HIV sub control, insa deocamdata nu exista leac. In 2003 si 2007 au fost incercate doua vaccinuri, insa niciunul nu a oferit protectie.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-19-2010/noul-vaccinul-pentru-sida-este-eficient-dar-doar-timp-de-un-an-996633




Noul vaccin pentru SIDA este eficient, dar doar timp de un an - articole medicale - startsanatate