ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

O treime din populatia lumii este infectata cu bacteria care provoaca TBC - articole medicale

O treime din populatia lumii este infectata cu bacteria care provoaca TBCPeste doua miliarde de oameni sunt infectati cu bacteria care provoaca tuberculoza. Alaturi de malarie si SIDA, tuberculoza este una dintre bolile cel mai frecvent asociate cu saracia.

1,8 milioane de oameni au murit in anul 2009 de TBC, boala fiind a saptea cauza de deces in lume. Potrivit statisticilor, o noua persoana este infectata cu tuberculoza la fiecare secunda, potrivit Daily Telegraph.

Tuberculoza afecteaza in special persoane tinere, iar cele mai multe decese sunt inregistrate in tarile in curs de dezvoltare. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca 9,4 milioane de oameni s-au imbolnavit de TBC in 2008, din cele 15 state cu o rata mare de incidenta, 13 fiind in Africa.

Mai mult de jumatate din cazurile noi sunt depistate in Asia: Bangladesh, China, India, Indonezia, Pakistan si Filipine.

Cele mai multe infectii cu bacteria Mycobacterium tuberculosis sunt latente, fara ca purtatorii sa prezinte simptomele. Totusi, o persoana din zece se va imbolnavi de tuberculoza activa in timpul vietii din cauza unui sistem imunitar slab.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-07-2010/o-treime-din-populatia-lumii-este-infectata-cu-bacteria-care-provoaca-tbc-985575




O treime din populatia lumii este infectata cu bacteria care provoaca TBC - articole medicale - startsanatate