ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Obezitatea, factor de risc in caz de anestezie - articole medicale

Obezitatea, factor de risc in caz de anestezieMulte dintre pericolele excesului de greutate pentru sanatate sunt cunoscute, aici intrand, printre altele, bolile de inima, presiunea arteriala mare si diabetul. Dar un pacient obez este o provocare pentru anestezist.

"Cel putin 30% dintre pacientii nostri sunt obezi", declara un profesor la Scoala de Medicina a Universitatii Minnesota. Pacientii, mai ales cei cu exces de greutate, trebuie sa stie ca pot avea, in caz de operatie, complicatii, relateaza HealthDay.

Acestia sunt problematici din multe puncte de vedere. Un pacient obez este posibil sa aiba si alte probleme de sanatate, inclusiv o presiune arteriala mare, boli de inima, diabet sau apnee.

In cazul lor, venele sunt greu de gasit, iar acest lucru este vital in timpul operatiei, mai ales daca apar complicatii, iar apneea, manifestata prin obstructia cailor nazale in timpul interventiei, este un adevarat pericol.

Inserarea unui tub de respiratie este de asemenea dificila in cazul lor, din cauza particularitatilor anatomice. In ceea ce priveste anestezia propriu-zisa, doza poate sa nu fie eficienta din cauza gabaritului. De cele mai multe ori, pacientul nu se intalneste cu anestezistul decat inainte de operatie. Un sfat pentru pacientii obezi este tocmai acela de a-l cauta pe anestezist inainte de ultima suta de metri.

Instrumentarul medical, in cazul lor, trebuie sa fie unul special, la fel ca si masa de operatie. Cel mai bun sfat in cazul pacientilor obezi este, daca e vorba de o operatie ce poate fi programata din timp, slabirea inainte de interventie.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-20-2010/obezitatea-factor-de-risc-in-caz-de-anestezie-988998




Obezitatea, factor de risc in caz de anestezie - articole medicale - startsanatate