ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Obezitatea la varsta mijlocie iti scurteaza dramatic viata - articole medicale

Obezitatea la varsta mijlocie iti scurteaza dramatic viataPentru cei mai multi dintre noi, cateva kilograme in plus sunt acceptabile si puse pe seama procesului imbatranirii. Insa prea multe nu fac decat sa scada dramatic speranta de viata.

Practic, kilogramele in plus asezate unul dupa altul la varsta mijlocie nu fac decat sa scada sansele de a avea o viata lunga si sanatoasa cu 80%, conform Daily Mail, care citeaza un studiu realizat de cercetatorii americani din Boston si de cei britanici din Coventry.

In cadrul cercetarii, au fost monitorizate 17.000 de asistente care traiesc in SUA incepand cu 1976. Din doi in doi ani au fost consultate si au raspuns mai multor chestionare.

S-a descoperit astfel ca cele care la varsta mijlocie erau obeze aveau cu 79% mai putine sanse sa supravietuiasca dupa varsta de 70 de ani, comparativ cu cele care isi tinusera greutatea sub control.

Obezitatea a fost stabilita de la un indice de masa corporala de peste 30. Cele mai multe dintre femeile devenite obeze la varsta mijlocie incepusera sa se ingrase de la 18 ani. Practic, pentru fiecare 1 kilogram castigat, speranta de viata a scazut cu 5%.

Femeile care la 18 ani erau deja supraponderale, iar la varsta mijlocie mai castigasera inca 10 kilograme aveau deja cu 82% mai putine sanse sa supravietuiasca dupa 70 de ani.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-30-2009/obezitatea-la-varsta-mijlocie-iti-scurteaza-dramatic-viata-902814




Obezitatea la varsta mijlocie iti scurteaza dramatic viata - articole medicale - startsanatate