ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Omul a evoluat din maimuta datorita dietei! - articole medicale

Omul a evoluat din maimuta datorita dietei!Cele mai recente studii arata ca stramosii omului au evoluat datorita adoptarii unei alte diete. Din pacate, aceasta evolutie este vinovata si de tendintele de ingrasare caracteristice multor persoane in prezent.

Conform ultimelor studii, citate de iDieta, transformarile biologice care au dus la aparitia lui Homo erectus, foarte posibil precursorul oamenilor moderni, au fost generate de adoptarea unui regim alimentar centrat pe consumul de carne si de radacinoase. Acesta a luat locul, in urma cu 1,9 milioane de ani, alimentatiei bazate pe fructe, caracteristica primilor hominizi.

Modificarile biologice si sociale generate de adoptarea acestei diete au dus la aparitia primilor oameni in adevaratul sens al cuvantului, introducerea carnii ca element preoponderent in alimentatie fiind factorul decisiv.

Potrivit arheologului Loren Cordain, o promotoare a asa-numitei paleodiete (o dieta care incearca sa reproduca regimul alimentar al stramosilor omului din perioada paleolitica¸ "originile noastre - inceputul efectiv al speciei umane - pot fi identificate cu schimbarile fundamentale in dieta primilor nostri stramosi care au facut posibila evolutia creierelor noastre de mari dimensiuni".

Tendinta evolutiva catre devoltarea unui creier mai puternic si de dimensiuni mai mari a fost conditionata, spun antropologii, de trecerea la o dieta superioara calitativ care, sa ofere energia necesara.

Stocarea kilogramelor era, initial, un avantaj

Unii nutritionisti sunt de parere ca aceasta tranzitie alimentara din perioada paleolitica este si la originea problemelor de greutate din zilele noastre.

"Corpurile noastre au mai multe sisteme care sa ne permita sa luam in greutate decat sa pierdem kilograme. Din punct de vedere istoric, acest lucru ne-a fost extrem de util. [...] Stramosii nostri au supravietuit acumuland kilograme si stocand masa corporala pentru a supravietui perioadelor de foamete. Trupurile noastre au pastrat, insa, aceasta tendinta spre acumularea de grasime si in zilele noastre, cand ea poate fi cu greu invinsa prin puterea vointei".

De vina pentru larga raspandire a obezitatii si a problemelor de sanatate cauzate de excesul de kilograme ar fi deci faptul ca dieta stramosilor nostri, ce nu descoperisera inca agricultura, ramanand in stadiul de vanatori-culegatori, era bazata in proportie de peste 50% pe carne si peste.

In schimb, cerealele, produsele lactate, zaharurile rafinate, uleiurile vegetale ori alcoolul lipseau complet din alimentatie, la fel ca si carnea provenita de la animale domesticite, introdusa in dieta abia acum zece milenii. Introducerea tuturor acestor elemente intr-o dieta care, pana atunci, acoperea perfect necesarul de energie, fara a avea efecte secundare nedorite, ar fi cauzat tulburarile de greutate si de sanatate ce afecteaza omul contemporan.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-28-2008/omul-a-evoluat-din-maimuta-datorita-dietei-505895




Omul a evoluat din maimuta datorita dietei! - articole medicale - startsanatate