ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Pacaleala superalimentelor - articole medicale

Pacaleala superalimentelorDaca incerci sa urmezi un stil de viata sanatos, probabil ca ai auzit de superalimente. Desi cele mai multe dintre acestea sunt bogate in antioxidanti, vitamine sau fibre, exista si cateva care iti pot face mai mult rau.

Cele mai multe legume verzi sunt bogate in nutrienti necesari unei alimentatii sanatoasa, potrivit Life 123.

In timp ce broccoli si spanacul se afla in varful topului superalimentelor, aceste legume sunt bune numai atunci cand sunt folosite cu moderatie, deoarece contin o substanta chimica numita progoitrina. Atunci cand nivelul acestei substante este foarte mare poate impiedica functionarea normala a tiroidei.

De asemenea, avocado este un superaliment, fiind bun pentru piele si in prevenirea bolilor de inima. Cu toate acestea, avocado este bogat in calorii si trebuie consumat cu moderatie, altfel o sa te ingrasi, aparent fara motiv.

Untul de arahide, mierea si painea din cereale reprezinta o gustare perfecta, care te va tine satul o buna perioada de timp. Mierea are multe beneficii pentru sanatate, insa contine o cantitate mare de zahar, iar untul de arahide are multe calorii si grasimi.

Soia este buna si are multe beneficii nutritionale, ajuta la reducerea riscului de osteoporoza, Alzheimer si boli de rinichi, insa consumata in exces poate contribui la dezechilibrul hormonal.

Laptele slab, cu continut scazut de grasimi si putine calorii este consumat pentru asimilarea multor vitamine si minerale, printre care calciu si vitamina D.

De asemenea, laptele este bun pentru prevenirea osteoporozei. Problema este ca, de multe ori, laptele este imbogatit cu vitamine prin procese artificiale, adica nu este atat de natural pe cat vor producatorii sa para.

Ai deci mare grija la ce si cat consumi. Nutritia corecta nu se bazeaza doar pe consumarea superalimentelor, ci si pe buna informare cu privire la avantajele si dezavantajele fiecaruia in parte.

Toata aceasta situatie poate parea confuza la inceput, dar tine minte un lucru: poti sa iti personalizezi regimul zilnic in functie de necesitatile tale.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-09-2009/pacaleala-superalimentelor-943464




Pacaleala superalimentelor - articole medicale - startsanatate