ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Pana in 2050 am putea scapa de SIDA - articole medicale

Pana in 2050 am putea scapa de SIDADaca populatia lumii ar face un test de depistare a virusului HIV, in 40 de ani am reusi sa eradicam complet aceasta boala, cred oamenii de stiinta.

Testarea populatiei si tratarea celor infectati ar face ca virusul sa nu mai fie transmis incepand cu 2015, este de parere profesorul Brian Williams, din Africa de Sud, relateaza The Telegraph.

Pana in 2050, cand mare parte dintre cei care fac tratament ar muri, epidemia ar putea fi starpita, a declarat expertul in cadrul unei intalniri anuale pe tema progreselor facute in stiinta, sustinuta in SUA.

Pretul va fi enorm, ajungand la 2 miliarde de lire sterline doar in Africa de Sud. Potrivit expertului sud-african, problema este ca in prezent medicamentele sunt folosite pentru salvarea vietilor, si nu pentru stoparea raspandirii virusului.

Aproximativ 30 de milioane de oameni de pe glob sunt infectati cu HIV, iar boala ucide circa 2 milioane de oameni pe an. Iar raspandirea virusului este inegala, in nordul Indiei avand o incidenta de 0,1%, pe cand in sudul Africii mai mult de 20% din populatie este infectata.

In prezent, in lume se cheltuiesc 19 miliarde de lire sterline in domeniul cercetarii, tratamentului si managementul bolii, suma care va trebui sa se dubleze in urmatorii 10 ani.

Introducerea in tratament a medicamentelor antiretrovirale inca de la depistarea bolii ar face ca rata de raspandire sa fie mult mai mica, iar boala controlabila, spune profesorul Williams.

Singurul impediment ar fi ca populatia sa nu vrea sa faca acest test, dar din spusele omului de stiinta, aceasta ar fi o problema doar in tarile civilizate, dovedindu-se ca in tarile africane, lumea este "fericita sa coopereze".
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-22-2010/pana-in-2050-am-putea-scapa-de-sida-997293




Pana in 2050 am putea scapa de SIDA - articole medicale - startsanatate