ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Pentru reusita unui tratament de fertilitate in vitro, embrionii trebuie leganati - articole medicale

Pentru reusita unui tratament de fertilitate in vitro, embrionii trebuie leganatiNu doar bebelusilor le place sa fie leganati, ci si embrionilor, este concluzia la care au ajuns cercetatorii. Mai mult, potrivit acestora, sansele unei fertilizari in vitro cresc cu 20% daca embrionii sunt leganati inainte de a fi implantati viitoarei potentiale mamici.

E drept ca acest lucru s-a intamplat in cazul soarecilor, insa oamenii de stiinta sunt convinsi ca este valabil si in cazul oamenilor, relateaza LiveScience, citat de MSNBC.

In cazul fertilizarii in vitro traditionale, sansele de reusita sunt de doar 35%. Daca acestea ar creste macar pana la 45%, ar fi un succes rasunator, au declarat cei implicati in experiment.

Pentru ca sansele de sarcina sunt mult mai mari pe calea traditionala, embrionii avand parte de miscare in pantecul femeii, cercetatorii de la Universitatea din Michigan incearca sa creeze conditii asemanatoare.

Pana acum, embrionii erau tinuti nemiscati pana la implantare, insa lucrurile s-ar putea schimba in scurta vreme. In acest sens, profesorul de obstetrica si ginecologie Gary Smith a construit un dispozitiv care imita miscarile de care embrionii ar avea parte in mod natural.

"Facand embrionii sa se simta ca acasa, obtinem rezultate mai bune, ceea ce este esential pentru tratamentul de infertilitate", a explicat un alt cercetator, Shu Takayama, implicat si el in proiect.

In cadrul experimentelor pe cobai, reusita a fost in proportie de 77%, fata de 55%, cat a fost procentul de reusita cand embrionii nu au fost leganati, s emai mentioneaza in jurnalul Human Reproduction.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-21-2010/pentru-reusita-unui-tratament-de-fertilitate-in-vitro-embrionii-trebuie-leganati-989309




Pentru reusita unui tratament de fertilitate in vitro, embrionii trebuie leganati - articole medicale - startsanatate