ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Perele ajuta digestia si pastreaza colesterolul in limite normale - articole medicale

Perele ajuta digestia si pastreaza colesterolul in limite normalePrimele pere apar in iulie si pot fi culese pana toamna tarziu, in functie de soiul de care apartin. Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevarate farmacii prin compozitia lor bogata si diferita.

Astfel, perele au in compozitie fructoza din belsug, cel mai dulce zahar natural de care creierul are nevoie mai ales in perioadele de stres, apoi calciu, fosfor, potasiu, vitamine din grupul B, care fac ca aceste fructe sa aiba efect sedativ asupra sistemului nervos.

Dar perele nu au numai efect sedativ, ci sunt si bune remineralizante, diuretice, depurative, laxative, motiv pentru care sunt recomandate ca adjuvant in tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare.

Consumul de pere pastreaza colesterolul in limite normale, ajuta la mentinerea greutatii, stimuleaza imunitatea, gratie vitaminelor A, B1, B2, E, C, din compozitie. Mai contin, de asemenea, caroten si acid folic.

Pentru ca sunt bogate in sorbitol, perele au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal, dar nu provoaca diaree, asa cum adesea se spune, in mod gresit. Pot provoca un oarecare deranjament stomacal in combinatie cu apa rece si multa sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu numai pentru pere.

Persoanele care mananca frecvent pere se protejeaza de maladiile cardiovasculare si de unele tipuri de cancer deoarece cuprul si vitaminele E si C din compozitia lor au o puternica actiune antioxidanta, protejand celulele organismului de actiunea distructiva a radicalilor liberi.

Acum, toamna, perele pot fi un remediu excelent impotriva asteniei, generata de trecerea de la un anotimp la altul, care se manifesta prin dureri de cap, insomnie, ameteli, lipsa de energie si a chefului de viata.

Tot in aceasta perioada de tranzitie apar si durerile de oase si articulatii. Pentru calitatile lor depurative si diuretice, perele sunt recomandate persoanelor care sufera de guta si reumatism.

Sucul, indicat in caz de anemie, oboseala, nervozitate si imunitate scazuta

Perele pot fi consumare ca atare sau sub forma de suc, obtinut cu ajutorul storcatorului electric de fructe. Sucul se recomanda in stari de demineralizare si anemie, surmenaj, oboseala, reumatism cronic, guta, infectii respiratorii insotite de stari febrile, infectii si litiaze urinare, nervozitate, imunitate scazuta.

Sucul este calmant si usor sedativ. Un pahar cu suc baut seara, inainte de culcare, relaxeaza si favorizeaza instalarea somnului. In plus, sucul de pere este diuretic si depurativ, favorizand eliminarea acidului uric.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/perele-ajuta-digestia-si-pastreaza-colesterolul-in-limite-normale-1191860




Perele ajuta digestia si pastreaza colesterolul in limite normale - articole medicale - startsanatate