ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Plasturele cu nicotina ajuta la vindecarea rapida a ranilor - articole medicale

Plasturele cu nicotina ajuta la vindecarea rapida a ranilorCercetatorii germani au descoperit o metoda de vindecare inedita dupa operatie, si anume cu ajutorul plasturelui cu nicotina, folosit, de obicei, de fumatorii care vor sa renunte la viciu.

Potrivit acestora, aplicat pe piele cu patru saptamani inainte de operatie de catre fumatori, acesta micsoreaza riscul de infectii, ajutand rana sa se vindece mai repede, relateaza Daily Mail.

Tratamentul are sens, in conditiile in care este motivat prin faptul ca fumatul este un factor de risc cand vine vorba de recuperarea dupa o interventie chirurgicala si asta deoarece toxinele din tigara reduc cantitatea de oxigen care circula prin sange.

Iar in procesul de vindecare al ranilor este nevoie de o cantitate constanta de sange bogat in oxigen, pentru a fi produs tesut nou, care sa-l inlocuiasca pe cel vechi. Una dintre cele mai comune complicatii de dupa operatie este faptul ca ranile nu se vindeca, nu se cicatrizeaza.

In cadrul testelor, fumatorii care au folosit astfel de plasturi sau guma de mestecat cu nicotina cu 4 saptamani inainte de interventia chirurgicala s-au vindecat mult mai repede. Doar 14% dintre ei nu au raspuns la "tratament".
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-03-2009/plasturele-cu-nicotina-ajuta-la-vindecarea-rapida-a-ranilor-940264




Plasturele cu nicotina ajuta la vindecarea rapida a ranilor - articole medicale - startsanatate