ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ponturi pentru modelarea... bebelusului - articole medicale

Ponturi pentru modelarea... bebelusuluiIn primele zile de viata, bebelusul tau are articulatiile si oasele moi, in asa fel incat, daca doarme prea mult timp intr-o anumita pozitie, capul lui poate fi oval, sau usor deformat din cauza acestei pozitii.

Tocmai de aceea, este necesar ca in primele luni mamicile sa isi modeleze bebelusii pentru a nu avea probleme atunci cand vor creste cu forma picioruselor sau a capului, informeaza MayoClinic.com.

Este o procedura normala, in special atunci cand sunt mici si se pot odihni numai pe spate. Poti evita posibilele deformatii ale corpului lui obisnuindu-l sa se odihneasca pe o parte, pe cealalta sau pe burtica.

Astfel, alternezi aceste trei pozitii de somn dupa un timp, iar pana isi poate mentine capul, tine-l in brate atat cat poti, pentru a nu avea capul asezat in permanenta.

Specialistii americani nu recomanda sprijinirea capului bebelusului, in special in primii ani de viata. Astfel, perna special cumparata pentru el va trebui sa astepte ceva timp pana cand va putea fi folosita.

Treptat, incearca sa il asezi si pe burtica, pentru a se obisnui in aceasta pozitie si a-i putea modela structura osoasa, prea putin intarita in primele luni de viata.

Exista insa si o casca de modelare a scalpului, pe care bebelusii o vor purta in permanenta, timp de 12 saptamani. In tot acest timp, forma capului va fi modelata, fara a se exercita o presiune suplimentara asupra sa, iar dezvoltarea osoasa va fi atent controlata.

Modul in care va fi infasat, atunci cand bebelusul tau are cateva luni, este foarte important pentru forma picioarelor. Pentru ca oasele sale sunt inca moi, ele vor fi atent modelate si infasate, pentru a evita deformarile de orice tip.

Cere sfatul pediatrului inca de la primele controale medicale, pentru a-ti recomanda dispozitivele si masurile necesare pentru ca bebelusul tau sa se dezvolte normal. Nu trebuie decat sa fii in permanenta atenta la schimbarile in obiceiurile sale si la modul in care creste.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-15-2010/ponturi-pentru-modelarea-bebelusului-987593




Ponturi pentru modelarea... bebelusului - articole medicale - startsanatate