ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Postul intermitent, metoda sigura de a slabi si a te mentine - articole medicale

Postul intermitent, metoda sigura de a slabi si a te mentineO dieta pusa la punct de doctorul James Johnson pare sa fie cheia catre o silueta fara repros, aducand ca si bonus o viata lunga, ameliorarea astmului, reducerea nivelului de zahar din sange, micsorarea riscului de boli de inima sau cancer la san si protejarea neuronilor.

Postul Intermitent sau Dieta Longevitatii sunt doar doua dintre numele cu care este cunoscut acest regim, relateaza Daily Mail. Acesta se bazeaza pe principiul ca o zi sa se manance foarte putin (pana la jumatate din necesarul zilnic caloric), un gen de post, iar in urmatoarea sa se manance dupa pofta inimii.

Se pare ca acest gen de alimentatie activeaza o gena a slabirii, care incurajeaza organismul sa arda din grasimi.

Spre deosebire de alte cure de slabire, aceasta nu te lasa sa flamanzesti, fiind si sanatoasa pentru organism. Zilele cu calorii putine nu fac decat sa iti mareasca speranta de viata, fapt confirmat de numeroase studii, bazate pe teste atat pe animale, cat si pe oameni.

Dureaza cam doua saptamani pentru a-ti obisnui organismul cu acest stil de alimentatie, dupa care zilele de post nu mai par deloc dificile. Numeroase studii realizate pana in prezent au aratat ca acest regim da roade.

Medicul care a gandit-o spune ca este si o buna dieta de intretinere, el personal urmand-o de 5 ani. Ori de cate ori simte ca s-a ingrasat, o urmeaza timp de cateva saptamani, dand surplusul de kilograme jos fara dificultate.

Buna pentru suferinzii de astm

In cadrul unei cercetari nu de foarte mare amploare, realizata in SUA, s-a aratat ca astmaticii care au urmat acest regim au reusit sa dea jos, in doar 8 saptamani, o optime din greutate, simptomele afectiunii lor fiind, de asemenea, ameliorate.

Si actiunea radicalilor liberi este in parte anulata, aceasta fiind in stransa legatura cu bolile de inima si cancerul.

In timpul dietei, nivelul inflamatiilor a scazut cu 70%, iar cel al radicalior liberi cu 90%, ceea ce nu s-a intamplat in cazul niciunei alte diete. Cercetarea a mai aratat ca, la doua saptamani dupa intreruperea regimului, simptomele s-au reintors.

Fara efectul yo-yo

Unul dintre avantajele unei astfel de alimentatii este ca nu apare efectul yo-yo, in sensul ca metabolismul tau este pacalit pe vecie daca urmezi aceasta dieta. In cazul altor diete, dupa 48 - 72 de ore de regim, procesul de slabire stagneaza.

Insa, pentru ca in cazul acestei diete, la fiecare a doua zi poti manca, organismul nu mai reactioneaza asa.

Cei care au incercat acest regim spun ca zilele "de post" sunt usor de gestionat, stiind ca urmeaza o a doua zi, in care ai voie sa mananci orice. Insa chiar aceste zile sunt mai grele, pentru ca trebuie avut grija "sa nu se sara calul".

35% din necesarul calori in zilele de post, daca vrei sa slabesti

Recomandarile Dr. Johnson sunt ca sa nu se depaseasca 500 de calorii in zilele de post, in primele doua saptamani. Apoi iti poti ajusta necesarul de calorii din aceste zile in functie de cat de mult vrei sa slabesti.

Daca te opresti pe la 35% din necesarul caloric zilnic, vei slabi cu siguranta. Daca vei alege varianta 50 - 60%, vei reusi sa iti mentii greutatea.

Chiar si in cazul acestui regim este important sa nu uiti de hidratare si de exercitiile fizice, mai ales in zilele in care poti manca orice.

Ai grija doar sa nu te cantaresti mai des de o data pe saptamana, pentru ca fluctuatiile de greutate, normale de altfel, ar putea sa iti dea de gandit si sa iti strice echilibrul mental.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-25-2009/postul-intermitent-metoda-sigura-de-a-slabi-si-a-te-mentine-958767




Postul intermitent, metoda sigura de a slabi si a te mentine - articole medicale - startsanatate