ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Presiunea arteriala mare poate da probleme de memorie - articole medicale

Presiunea arteriala mare poate da probleme de memoriePersoanele hipertensive, chiar tinere, pot avea probleme de memorie, sustin cercetatorii americani.

Studiul realizat de cercetatorii americani este primul care gaseste o legatura intre presiunea arteriala mare si memorie sau functiile cognitive, informeaza Reuters.

Astfel, un tratament agresiv, inceput devreme, ar putea sa scuteasca hipertensivii de problemele de memorie de mai tarziu si chiar sa reduca simtitor riscul de dementa la care acestia sunt expusi, a explicat Dr. Georgios Tsivgoulis de la Universitatea Alabama din Birmingham.

In cazul hipertensivilor, problemele de memorie pot aparea si daca nu se tine cont de alti factori, precum varsta, statutul de fumator sau nefumator, sedentarismul, educatia, alte boli avute, precum diabetul, sau colesterolul marit.

Conform statisticilor sin SUA, unul din trei adulti este hipertensiv. In unele cazuri insa, cand simptomele nu apar, se poate trai cu aceasta afectiune ani buni, fara a fi constient de asta.

Presiunea arteriala mare poate avea drept urmare atacul cerebral, stopul cardiac si chiar intreruperea activitatii rinichilor.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-26-2009/presiunea-arteriala-mare-poate-da-probleme-de-memorie-865959




Presiunea arteriala mare poate da probleme de memorie - articole medicale - startsanatate