ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Pro si contra untului de arahide - articole medicale

Pro si contra untului de arahideConsumat in cantitati industriale de americani incepand de la cele mai fragede varste, untul de arahide a ajuns in ultimii ani si pe rafturile magazinelor din Romania. Putini stiu insa cum, cand si in ce cantitati sa il manance.

Specialistii avertizeaza ca desi s-a transformat intr-unul din cele mai populare obiceiuri culinare peste Ocean, consumul de unt de arahide nu este neaparat sanatos daca nu se respecta anumite limite, scrie ehow.com.

In primul rand este bine de stiut ca untul de arahide contine 50% grasime, iar o cincime din aceasta este reprezentata de grasimile saturate, care cresc nivelul colesterolului si riscul de imbolnavire a inimii. In schimb, restul sunt grasimi monosaturate si polisaturate, care au un efect benefic asupra sanatatii.

In ceea ce priveste vitaminele si mineralele, untul de arahide contine cantitati insemnate de vitamina B3 si E, foarte importante pentru buna functionare a organismului. Printre minerale se numara potasiul, fosforul si magneziul.

Pe de alta parte, untul de arahide contine numeroase proteine si fibre, acestea din urma avand o contributie importanta la buna desfasurare a procesului digestiv. In plus, consumul de fibre este esential pentru sanatatea colonului si reduce riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer.

Totodata untul de arahide contine "resveratrol", o substanta care este un puternic agent anti-microbian, cercetari recente demonstrand ca are si efecte anti-inflamatorii si anti-oxidante.

Foarte important este insa un alt aspect, cel al modului in care este preparat untul de arahide. Procesele industriale fac ca produsul final sa contina cantitati de zahar mult peste limitele normale precum si uleiuri hidrogenate al caror consum sporeste riscul aparitiei cancerului.

De asemenea, untul de arahide de slaba calitate poate contine in cantitati reduse pesticide sau alergeni proveniti din cultura, din cauza modului incorect de preparare.

In concluzie, ca orice aliment, untul de arahide este benefic sanatatii daca este de buna calitate si consumat in cantitati moderate.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-16-2009/pro-si-contra-untului-de-arahide-887682




Pro si contra untului de arahide - articole medicale - startsanatate