ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Progeria, boala copiilor batrani - Ce spune medicul - articole medicale

Progeria, boala copiilor batrani - Ce spune mediculProgeria este o boala genetica, extrem de rara, care se face remarcata prin simptomele ei ce sfideaza regulile vietii. Copiii cu aceasta afectiune imbatranesc inainte de vreme, chiar inainte de a ajunge la adolescenta.

Nu trece in familie din generatie in generatie, iar daca un cuplu a dat nastere unui copil cu aceasta problema nu inseamna ca si urmatorul va fi bolnav, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon.

Bebelusii par normali la nastere, dar pe parcursul primelor luni de viata apar semne pe piele, primele simptome, de altfel. Aceasta incepe sa se increteasca usor si nu este atat de elastica si fina ca a unui copil normal, ci pare mai degraba ca a unei persoane trecute de prima tinerete.

Apoi, intre un an si doi de viata, apar si alte simptome. Altele mai includ incetinirea evidenta a procesului de crestere, ingustarea craniului si incretirea pielii de pe fata, pierderea parului de pe cap, a sprancenelor si a genelor, o statura fizica mica. Copiii au capul mai mare decat ar fi normal, pielea este uscata, iritata, nu se pot misca in voie, corpul fiindu-le obosit, ca cel al unor oameni batrani.

Dintii intarzie sa apara sau poate chiar nu apar deloc, iar aceia care exista este foarte posibil sa cada in timp.

Inaltimea persoanelor cu progeria este asemanatoare cu cea a unui pitic, oasele si articulatiile sunt foarte sensibile si apar fracturi frecvente, au ateroscleroza prematura, boli cardiovasculare si nu ating maturitatea sexuala.

In acelasi timp, insa, creierul lor functioneaza in concordanta cu varsta reala, asa ca mintea lor este tot aceea a unor copii.

Atunci cand se suspecteaza o asemenea boala, se fac teste legate de insulina, sanatatea inimii, schimbarile pielii si, cel mai important, teste genetice.

Din pacate nu exista medicamente pentru tratarea progeriei, ci doar a eventualelor complicatii (probleme ale sistemului cardiovasculator). Asemenea copii trebuie implicati in grupuri de suport, sa cunoasca alte persoane asemenea lor, pentru a se simti integrati in societate, oricat de mica ar fi aceasta.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/afectiuni/progeria-boala-copiilor-batrani-ce-spune-medicul-1195577




Progeria, boala copiilor batrani - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate