ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Rinita, Ce spune medicul - articole medicale

Rinita, Ce spune mediculNasul este adesea un organ blamat: ba este prea mare, ba prea mic, ca putin intr-o parte, cu o umflatura inestetica sau prea in vant. Departe de asta, el are un rol mai mult decat important pentru organism: in afara de miros, ajuta la umidificarea, incalzirea si curatarea aerului pe care il respiram.

Mucusul este acela care tine caile respiratorii umede, curatand impuritatile. In cele din urma el este mutat treptat in spatele gatului, unde este inghitit in mod inconstient, dupa cum afirma pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon.

Rinita este o afectiune foarte comuna si are diferite cauze. In principiu, ea poate fi definita ca inflamarea tesutului intern al nasului, fiind insotita de simptome precum un nas care curge, unul congestionat, stranuturi dese sau mancarimi.

Mai exista si mucusul care in loc sa se scurga normal, pe nari, in afara, se scurge pe peretii gatului, ducand adesea la tuse cronica si durere in gat.

Rinita poate sa fie acuta sau cronica, avand diverse cauze.

Poate sa fie provocata de alergii, venind cu stranuturi, dureri in gat, mancarimi de nas, tuse, ochi rosii, aposi, oboseala, scaderea capacitatii de concentrare, dureri de cap. Persoanele cu rinita alergica pot sa mai aiba si astm sau eczeme.

Rinita perena este cea care se manifesta pe toata durata anului, fiind cauzata in principal de alergeni din inauntrul incaperilor unde iti petreci timpul, precum praf sau matreata si par de animale.

Exista si tipuri de rinita care nu sunt asociate cu alergiile. Rinita vasomotorie, spre exemplu, poate sa apara din cauza fluctuatiilor mediului inconjurator, precum aer prea uscat, prea rece sau factori iritanti.

Fie traiesti intr-un loc foarte poluat, cu fum de tigara, deodorante puternice de interior sau vapori concentrati de diverse substante de curatenie.

Alte cauze ale rinitei, mai putin comune dar intalnite si ele sau macara sociate mai sunt anumite medicamente(cele impotriva anxietatii, pentru rducerea presiunii sanguine, pentru dusfunctiile erectile) sau anormalitati la nivelul structurii nazale (deviatii si perforari de sept, tumori, polipi, corpuri straine introduse accidental, care provoaca rani sau influenteaza negativ circulatia aerului).

Alte lucruri care mai produc scurgeri la nivelul nasului mai sus virusurile, alergiile, temperaturile scazute, anumite alimente condimentate, schimbarile hormonale sau chiar medicamentele, prin efectele lor secundare.

Nasul ramane fara cantitatea necesara de secretii atunci cand umiditatea este scazuta, apar infectii nasale sau sinusoidale, cand exista factori iritanti precum fumul de tigara, in cazul problemelor legate de structura nasului (deviatii de sept), ca efect secundar a medicamentelor sau din cauza varstei inaintate.

In ceea ce priveste tratarea, in primul rand trebuie depistati eventualii factori alergeni care au dus la aparitia rinitei (mucegai, polen, matreata si par de la animale, unele alimente, praf), dupa care se dau mediamente speciale antialergice, verificandu-se daca nu cumva au existat complicatii si au aparut si infectii puternice la nivelul gatului sau al urechilor, caz in care pacientul trebuie sa ia si antibiotice.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/afectiuni/rinita-ce-spune-medicul-1177366




Rinita, Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate