ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Rusaliile, timpul plantelor magice ajunse la maturitate - articole medicale

Rusaliile, timpul plantelor magice ajunse la maturitateRusaliile sau Coborarea (Pogorarea) Sfantului Duh este o sarbatoare crestina care se praznuieste la 50 de zile de la Sarbatoarea Pastelui.

In credinta populara se crede ca intre Ispas, cand Domnul Iisus Christos se inalta la cer, si Cincizecime, cum se mai numeste sarbatoarea Rusaliilor, lumea este oarecum lasata la voia intamplarii, in mana relelor, personificate de Rusalii, adica de iele, personaje feminine, zane tinere si frumoase, cand bune, cand rele, si razbunatoare. Cuvantul iele este, de fapt, un pronume, forma populara a pronumelui ele.

In traditia populara, leusteanul, pelinul, bozul, odoleanul si inca alte multe plante pe care le stim doar de leac, ajunse in aceasta perioada la maturitate, au si efecte magice cu care apara pamantul si oamenii de raul pe care-l pot face capricioasele iele. Se crede, de asemenea, ca aceste plante au aceleasi calitati miraculoase ca si Calusarii care, incepand din sambata Rusaliilor, danseaza si vindeca.

Tinut la brau sau la gat, in amulete, leusteanul, puternic aromat, alunga raul, indiferent de forma sub care se manifesta. Se mai spune ca leusteanul ar fi, dintre toate plantele, paznicul gradinii. Daca cineva iti fura leusteanul din gradina, atunci verdeturile ti se usuca pentru ca nu mai are cine le pazi.

Leusteanul insa, are si proprietati tamaduitoare, fiind antidepresiv, detoxifiant si afrodisiac. Infuzia de leustean trateaza tusea convulsiva, edemele cadiace si renale, indigestiile.

Principiile amare ale uleiului volatil din frunzele pelinului trateaza bolile de stomac, dar si crizele de epilepsie iar vinul de pelin alunga depresiile. Din batrani se spune ca, daca timp de sase saptamani maturi, simbolic desigur, fiecare colt al casei cu o matura facuta din pelin, alungi toate spiritele rele, inlaturi vrajba si certurile din casa, instaurand pacea si armonia in familie. Puse printre asternuturi, frunzele de pelin alunga duhurile necurate, visele urate si... puricii.

Odoleanul sau valeriana este unul dintre cele mai cunoscute tranchilizante naturale, prescris ca remediu pentru probleme nervoase minore si tulburari de somn. Studiile recente au confirmat proprietatile sedative si antispastice ale plantei. In popor, odoleanul este considerat cea mai puternica arma pentru alungarea spiritelor rele.

In functie de zona, de-a lungul timpului, valeriana a avut diferite intrebuintari. Astfel, in Moldova, fetele tinere purtau in san o radacina de valeriana care sa le apere de zburatori si ispite.

In zona muntoasa a Olteniei, radacina de valeriana pisata se dadea vreme de 49 de zile celor despre care se credea ca ar fi fost posedati de necurat.

In Bucovina, copiii mici si agitati, care pareau chinuiti de spirita rele, erau scaldati in apa calda cu o cana de fiertura de valeriana.

In Ardeal, feciorii care plecau cu oile la munte primeau o turta cu fire de valeriana care sa-i apere de iele.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/rusaliile-timpul-plantelor-magice-ajunse-la-maturitate-1170859




Rusaliile, timpul plantelor magice ajunse la maturitate - articole medicale - startsanatate