ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

S-a descoperit misterul efectului Placebo - articole medicale

S-a descoperit misterul efectului PlaceboEfectul Placebo nu este doar o chestiune "de minte". Daca o pastila de zahar prezentata ca un medicament puternic reuseste sa elimine durerea este pentru ca in creierul nostru se petrec o serie de mecanisme neuronale complexe.

Secretul a fost dezvaluit intr-un studiu condus de cercetatorii de la centrul medical universitar din Hamburg - Eppendorf, publicat in "Neuron", informeaza La Stampa.

Specialistii au descoperit ca efectul placebo implica o retea de reactii in lant care are loc in partea creierului care este cea mai apropiata de maduva spinarii si in timpul lor se elibereaza un analgezic natural.

Opiaceele endogene care sunt produse natural de creier in cantitati mici joaca un rol cheie in ameliorarea durerii si anxietatii. Datorita lor apare asa numitul efect placebo.

"Creierul elibereaza opiaceele naturale si in acelasi timp se activeaza un mecanism care inhiba durerea din maduva spinarii si senzatia de durere", a declarat Falk Eipert, unul dintre autorii studiului.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-27-2009/s-a-descoperit-misterul-efectului-placebo-866965




S-a descoperit misterul efectului Placebo - articole medicale - startsanatate