ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

S-a descoperit un nou tip de colesterol care provoaca infarctul - articole medicale

S-a descoperit un nou tip de colesterol care provoaca infarctulCercetatorii au descoperit un nou tip de colesterol prezent in sange care poate provoca infarct.

Acesta are legatura cu apolipoproteinele si au fost studiata de cercetatorii de la Procardis care au publicat un studiu in "New England Journal of Medicin", informeaza Corriere dela Sera.

Procardis este un consortiu european din care fac parte cercetatori de la Institul Mario Negri, din Milano, cercetatori de la clinica universitatii Oxford, de la Insitututl din Stockholm si de la Universitatea germana din Munster.

Acestia au analizat ADN-ul a peste 16.000 de europeni si au demonstrat ca dintre diversele variante ale genei Apo-A doua in particular sunt asociate cu cresterea acestei lipoproteine din sange si contribuie la cresterea riscului de imbolnavire de boli coronariene de inima si infarct.

Apolipoproteinele A sunt constituenti ai HDL. Au fost descrise 3 astfel de apolipoproteine notate cu AI, AII si AIV. Apolipoproteina AI este esentiala in mentinerea structurii HDL. In plus, aceasta apolipoproteina are unele functii enzimatice. Ea stimuleaza lecitin-colesterol-acetiltransferaza (LCAT), enzima care esterifica colesterolul liber in plasma. Lipsa apolipoproteinei AI se asociaza cu o intensificare exagerata a procesului aterosclerotic, in special la nivel coronarian. Si apolipoproteina AIV are rol in stimularea LCAT.

Descoperirea este cu atat mai importanta pentru ca persoanele care poarta aceasta lipoproteina in propriul ADN vor stii ca sunt supuse unui risc crescut de infarct.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-11-2010/s-a-descoperit-un-nou-tip-de-colesterol-care-provoaca-infarctul-986607




S-a descoperit un nou tip de colesterol care provoaca infarctul - articole medicale - startsanatate