ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

SPONDILOZA ANCHILOZANTA - articole medicale

Spondiloza anchilozanta (SA) este o boala reumatica inflamatoare, cronica, dureroasa, care ataca vertebrele coloanei de sus in jos. Poate aparea si la alte articulatii, organe, tesuturi conjunctive si cutia toracica. Este o forma de artrita inflamatoare, numita si spondiloza reumatoida sau boala Marie-Strumpell. SA se manifesta de obicei la persoane cu varsta cuprinse intre 20 si 40 de ani, mai mult la barbati decat la femei, intr-un raport de 3 la 1. Nimeni nu cunoaste cauza, dar genetica pare sa joace un rol important in posibilitatea aparitiei acestei boli.  

Intrucat articulatiile dintre vertebre se sudeaza, pacientul va fi “blocat”, ramanand intepenit intr-o pozitie. Boala este dureroasa si epuizanta, cu reveniri si dificultati progresive. Uneori, SA face ca vertebrele sa genereze ciocuri, niste intariri protectoare ale osului, precum cicatricile. Acestea pot comprima si irita maduva si radacinile nervoase, provocand si mai multa durere, amorteala, slabiciune si lipsa de coordonare. 

Recomandari

Chiar daca nu puteti face nimic pentru a opri o boala inflamatoare, puteti sa va relaxati si sa restabiliti circulatia sangelui catre muschi si tesuturi moi din jurul coloanei, sa eliberati de comprimare unele radacini nervoase inflamate. De asemenea, puteti incetini si chiar inversa fenomenul de sudare cu ajutorul intinderii. Trebuie sa va miscati – cu cat mai curand, cu atat mai bine. 

Beti multa apa pentru a va asigura ca sunteti mereu hidratati. Luati un antiinflamator nesteroidian usor (precum ibuprofen sau naproxen) pentru a stapani durerea, astfel incat sa fie facilitate miscarea si relaxarea. 

Faceti exercitii de intindere, miscandu-va incet si foarte usor, folosind o gama restransa de miscari. Nicio miscare nu trebuie sa doara. Puneti gheata pe spate 10 minute pentru a calma zona, apoi intindeti-va din nou. Trebuie sa va miscati astfel incat muschii sa ramana flexibili si puternici pentru a sustine spatele, circulatia sa fie restabilita si intretinuta, iar tiparele neurologice si legaturile intre radacinile nervoase si extremitati sa se pastreze in buna stare. Trebuie sa luptati impotriva fuziunii vertebrelor. Cand sunteti pregatiti, adaugati exercitiile de fortificare.  

Autor www.kosmodisk.ro 


Autor www.kosmodisk.ro




SPONDILOZA ANCHILOZANTA - articole medicale - startsanatate