ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Sanatate pe timp de iarna - articole medicale

Sanatate pe timp de iarnaZapada, vremea rece, viscolul si inghetul nu ne vor ocoli nici in aceasta iarna. Pentru a te feri de toate afectiunile de sezon, este util sa stii care sunt riscurile la care te expui daca renunti la o bluza in plus, ceaiuri calde pe tot parcursul zilei sau alimentatia bogata in proteine si vitamine.

Pe timp de iarna organismul tau are nevoie, mai mult decat in orice sezon, de energie si putere pentru a face fata cu usurinta temperaturilor scazute, informeaza idph.state.il.us.

Raceala poate fi cauzata de cel putin 100 de virusi care apar pe fondul temperaturilor scazute. Specialistii cred ca un om sanatos sufera trei raceli intr-un an, in care tratamentul simplu este cel mai eficient.

Odata preluat de organism, virusul gripal actioneaza imediat. Simptomele sunt cele stiute deja. Daca ai nasul infundat, stranuti, ochii sunt rosii, iti lipseste apetitul, ai febra, frisoane si starea generala iti este slabita, vei incepe deja un tratament pentru indepartarea racelii.

Incearca sa nu te soliciti suplimentar, sa nu sari peste nicio masa a zilei, sa consumi cat mai multe ceaiuri fierbinti si alimente cu rol de antibiotic (ceapa, usturoi), dar si fructe cu un continut bogat de vitamina C (citrice).

Igiena personala este foarte importanta. Spala mainile de fiecare data cand ajungi acasa si inainte de masa, cel putin un minut. Apa si sapunul sunt aliatii fideli in lupta ta cu virusul gripal si bacteriile care iti pot imbolnavi organismul.

Hipotermia

Atunci cand corpul uman pierde caldura mai mult decat capacitatea lui de a o produce, lucru frecvent in sezonul rece, apare hipotermia. Temperatura corporala va scadea sub 35 de grade, iar degeraturile sunt iminente.

Persoanele in varsta si copii sunt cei mai predispusi la hipotermie. Consumul de alcool in exces este si el un factor favorizant al aparitiei acestei afectiuni foarte periculoase, care poate fi fatala.

O greseala frecventa a persoanelor care inregistreaza primele semne ale degeraturilor sunt baile fierbinti. Acestea provoaca socuri termice, iar implicatiile sunt foarte grave. In astfel de cazuri, masurile de prim ajutor sunt incalzirea persoanelor afectate prin indepartarea hainelor ude si invelirea cu cateva paturi.

Ceaiurile fierbinti, dupa cateva ore in care au stat la caldura sunt remediile cele mai simple. Daca apar complicatii, transportul la cea mai apropiata unitate medicala este absolut necesar.

Pentru prevenirea hipotermiei, imbraca haine groase, calduroase, din bumbac. O pereche de sosete in plus nu strica niciodata, caciula, fularul si manusile iti sunt absolut necesare. Pantofii caldurosi, in care nu patrunde apa nu iti vor lipsi pe timp de iarna.

Supele fierbinti, ceaiurile inainte de culcare si laptele de dimineata nu iti vor lipsi. Iti vei incalzi stomacul, iar temperatura corporala va atinge nivelul normal, care te va feri de aparitia hipotermiilor.

Fata, mainile, urechile si picioarele sunt cele mai expuse parti ale corpului iarna si tocmai de aceea necesita o atentie si ingrijire sporita. Daca simti degeraturi in una dintre aceste parti, incalzeste-te gradual. Acopera mai intai picioarele cu o patura calduroasa.

Incalzeste-ti mainile si urechile cu manusi si caciula, dupa care te poti asigura ca aerul rece insirat nu iti va afecta sistemul respirator. Daca mainile, picioarele sau obrajii sunt reci, nu freca zonele respective pentru a te incalzi.

Tesuturile vor fi grav afectate in acest fel si pot aparea rani deschise care pot degenera in infectii periculoase. Doar acopera cu o patura, fular, caciula partile corpului expuse temperaturilor joase si vei evita astfel complicatiile.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-21-2009/sanatate-pe-timp-de-iarna-956603




Sanatate pe timp de iarna - articole medicale - startsanatate