ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Scapa de pietrele la rinichi - articole medicale

Scapa de pietrele la rinichiPietrele la rinichi (litiaza urinara in termeni medicali) pot aparea la orice varsta, dar tinerii sunt cei mai predispusi aparitiei acestei afectiuni. Sunt o cauza a hidratarii insuficiente, a stilului de viata dezordonat, dar daca esti atent la stilul tau de viata de fiecare zi poti evita complicatiile care pot aparea.

Cei doi litri de apa pe zi recomandati de medici ajuta la evitarea formarii pietrelor la rinichi. Mai mult, apa cu un continut ridicat de calciu influenteaza decisiv aparitia acestei afectiuni, informeaza steadyhealth.com.

Simptomele resimtite in cazul pietrelor la rinichi sunt durerile foarte mari, starile de voma, ameteala, balonarile frecvente, chiar febra si vizitele dese la toaleta.

Daca resimti aceste simptome un timp indelungat, vizita la medic este absolut obligatorie pentru evitarea altor complicatii. Debutul afectiunii poate fi tratat insa acasa, tinand cont de cateva ponturi simple si utile pentru evitarea oricaror complicatii.

Barbatii sunt mai predispusi contactarii acestei afectiuni decat femeile, dar si copii care adopta o alimentatie bogata in grasimi si care nu se hidrateaza corespunzator.

Specialistii recomanda sa bei zilnic cat mai multa apa, in special minerala. Evita sa consumi mai putin de cinci pahare pe zi de apa si poti incerca la inceput sa bei chiar si atunci cand nu iti este sete, pentru ca organismul sa se obisnuiasca cu aceasta noua dieta.

Consumul de cafea, ceai, vin sau bere este foarte important, dar nu in exces. O cana de cafea in fiecare zi reduce cu 10% riscul aparitiei pietrelor la rinichi. O bere pe zi scade cu 21% riscul aparitiei acestei afectiuni, iar un pahar de vin cu 39%. Sa nu crezi insa ca un consum sustinut al acestor bauturi te va scapa de aparitia afectiunii, deci evita sa faci excese.

Studiile cercetatorilor americani au aratat ca sucul de mere creste cu 75% riscul aparitiei pietrelor la rinichi. Tocmai de aceea, evita sa inlocuiesti apa din dieta ta cu sucul de fructe. Contrar opiniei generale, sucul influenteaza major dezvoltarea si aparitia pietrelor la rinichi. Consuma sucul tau de fructe (in special cel de lamaie) dimineata, la micul dejun, dar pe tot parcursul zilei nu uita de apa minerala.

Laptele este un bun remediu natural in tratarea pietrelor la rinichi. O cana de lapte in fiecare seara, in special pentru barbati, este un tratament util si eficient pentru evitarea complicatiilor.

O cura sustinuta de legume este un bun tratament al acestei afectiuni. Continutul ridicat de apa si vitamine si ajuta la absorbtia calciului din alimentatie si evitarea depunerii lui sub forma pietrelor la rinichi.

Excesul proteic favorizeaza aparitia acestei afectiuni. Carnea in exces din alimentatie este una dintre cauzele formarii pietrelor la rinichi. Specialistii recomanda persoanelor care au aceasta afectiune dieta vegetariana timp de trei luni pentru o vindecare completa.

Alimentele bogate in potasiu si magneziu sunt foarte importante in tratarea pietrelor la rinichi. Suplimentele reduc cu 80% aparitia acestei afectiuni deci fie introduci in dieta ta alimente bogate in aceste minerale, fie optezi pentru suplimentele naturale.

Limonada este un tratament eficient impotriva pietrelor la rinichi. Consumata dimineata, pe stomacul gol, opreste formarea depozitelor de calciu (pietrelor) in zona rinichilor.

Indiferent de remediul pentru care optezi, hidratarea este esentiala in acest caz. Fie ca alegi suplimentele naturale, dieta vegetariana sau limonada de dimineata ori laptele de seara, consuma in fiecare zi cel putin doi litri de apa.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-22-2010/scapa-de-pietrele-la-rinichi-997152




Scapa de pietrele la rinichi - articole medicale - startsanatate