ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei la nivel national - articole medicale

Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei la nivel national

În cadrul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere” - și în parteneriat cu  Farmaciie Help Net, pe 3 iulie începe o nouă campanie gratuită pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoză, prin intermediul  determinărilor  de osteodensitometrie.

Campania se va desfășura în perioada 3– 31 iulie,  în Farmaciile Help Net  selecționate din București și din alte trei mari orașe din țară: Brașov, Galați și Timișoara. În București, testările se vor desfășura în zilele de miercuri, joi și vineri din luna iulie, în cele 6 farmacii menționate mai jos. Determinările de osteodensitometrie se realizează în baza programării prealabile. 

Help Net 15 -  Bd. Ion Mihalache nr. 92 (lângă Mega Image); tel: 0314.050.459 / 0746.123.815;
Help Net 70 - Str. Teiul Doamnei nr. 10, bl. 10 (Secţia 7 de Poliţie); tel: 021.242.01.57 / 0746.333.870;
Help Net 4 - Şos. Mihai Bravu nr. 128, bl. D24, parter (staţia de metrou Iancului); 0314.050.446 / 0746.123.804;
Help Net 16 - Calea 13 Septembrie nr. 126, bl. P34 (Monitorul Oficial); tel: 021.410.06.05 / 0746.123.816;
Help Net 46 - Str. Brașov nr. 21, complex comercial A9 (Piața Moghioroş); tel: 0314.050.681 / 0746.123.846;
Help Net 47 - Bd. Iuliu Maniu nr 140 (Piața Gorjului); tel: 021.433.03.47 / 0746.123.847.

“Help Net este “Farmacia unde te simți bine”, iar acest slogan reprezintă promisiunea de a fi mereu dedicați sănătății pacienților noștri. Toate campaniile noastre de consiliere medicală gratuită vorbesc despre importanța prevenției, a informării corecte și a controalelor medicale periodice, acestea fiind cele mai eficiente căi prin care poți ști sigur că ești bine. Sperăm ca și de această dată, îndemnul nostru să mobilizeze cât mai mulți pacienți în vederea testării gratuite și a informării pe tema osteoporozei. În lupta cu “boala tăcută”, fiecare zi contează!”, afirmă Isabelle Iacob, director general Farmaciile Help Net.
În cadrul farmaciilor Help Net partenere, pacienții vor beneficia de screening gratuit, asistență în vederea efectuării măsurătorilor și un pachet special de consultație medicală şi investigaţie DXA în clinicile Hiperdia, partenere Help Net.

„Osteoporoza, afecțiune scheletală sistemică, în care pierderea de masă osoasă și deteriorarea microarhitecturii osului predispun la apariția fracturilor, afectează atât populația feminină în perioada menopauzei cât și populația vârstnică de peste 70 ani, soldându-se cu creșterea morbidității și a mortalității. Impactul important socio-economic impune astfel identificarea precoce a pacienților la risc prin colaborarea medicului de familie cu cel specialist: endocrinolog, reumatolog, ortoped. Design-ul terapiilor antiosteoporotice actuale, aplicate individualizat, le face extrem de eficace în prevenția fracturilor, atunci când sunt aplicate la timp și corect, îmbunătățind semnificativ calitatea vieții individului afectat” declară dr. Anca Popescu, medic primar  endocrinolog, Spitalul Universitar de Urgență București.

Osteoporoza, o boală a oaselor, fără simptome, care apare mai ales la femeile care au ajuns la menopauză, este definită în principal printr-o densitate minerală redusă la nivel osos, care duce, în timp, la o porozitate crescută a oaselor și, implicit, la risc crescut de fractură. Cea mai frecventă complicație asociată acestei boli este fractura de șold, care apare mai ales la femeile postmenopauză, cu un impact puternic asupra calității vieții acestora.
Osteoporoza afectează una din 3 femei și unul din 5 bărbați, la nivel mondial fiind înregistrate peste 8,9 milioane de fracturi anual.
Potrivit Fundației Internaționale de Osteoporoză (IOF), în România, prevalența osteoporozei postmenopauză este estimată la 11,5% - ceea ce înseamnă că una din trei femei din România suferă de osteoporoză sau afecțiuni osteopenice după vârsta de 55 de ani.
Platforma „Împreună pentru viață”, dezvoltată de MSD ROMÂNIA se adresează tuturor celor implicați în sistemul de sănătate din România și are ca scop principal îmbuntățirea calității vieții prin facilitarea accesului la informații relevante și încurajarea colaborării între diversele categorii socio-profesionale, având în centrul atenției pacientul.
www.impreunapentruviata.ro

Despre Farmaciile Help Net
Înființate în anul 1998, Farmaciile Help Net reprezintă astăzi unul dintre cele mai importante lanțuri naționale de farmacii. Cu standarde înalte, ce au în centru interesul pentru sănătatea, educarea și nevoile pacienților, Farmaciile Help Net oferă servicii medicale gratuite, promoții special create pentru membrii programelor de fidelitate (Clubul Dermotherapy, Clubul Mamelor, Clubul Cardio), dar și beneficii exclusive în rețeaua de parteneri. În aprilie 2012, Farmaciile Help Net  au primit pentru a doua oară consecutiv statutul de SuperBrand, iar in luna octombrie , titlul de Furnizor al Casei Regale a României, prima distincţie acordată unei farmacii, decernată chiar de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României.
www.helpnet.ro

***
Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați: Bianca Severin: bianca_severin@mccannpr.ro sau 0725.346.009
-


Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei la nivel national - articole medicale - startsanatate