ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Semne mute ca esti prea stresat - articole medicale

Semne mute ca esti prea stresatDureri de cap in weekend, culmea, cand esti liber, dureri menstruale infioratoare, vise ciudate, gingii care sangereaza, acnee aparuta din senin, pofta inexplicabila de dulce, agravarea alergiilor, dureri de stomac, toate acestea sunt doar cateva dintre simptomele stresului.

Poate ca mintea ta inca nu constientizeaza stresul prin care treci, insa organismul resimte toata aceasta tensiune, trimitandu-ti semnalele, chiar daca subtil, ceea ce face ca multe sa treaca neobservate. Prevention te invata cum sa le descifrezi.

Daca resimti macar o parte dintre simptomele prezentate, incearca sa-ti faci timp doar pentru tine, zilnic, fie ca e vorba doar despre o plimbare ori de inchiderea telefonului mobil de la o anumita ora incolo.

Dureri de cap in weekend

Weekendul este, in mod normal, asociat cu linistea si calmul zilelor libere. Insa lipsa stresului poate fi, in cazul persoanelor care sufera de stres cronic, un motiv de stres in sine. Asa ca durerile de cap apar, singura modalitate de a le tine in frau fiind somnul si hrana suficienta, la ore fixe.

Dureri menstruale infioratoare

Femeile stresate sunt de doua ori mai predispuse sa aiba parte de crampe menstruale extrem de dureroase, a demonstrat un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard.

De vina este un dezechilibru al hormonilor, care poate fi ameliorat prin vizitele la sala. Exercitiul fizic face ca activitatea sistemului nervos simpatic sa fie mai putin intensa.

Vise ciudate

De obicei, visele devin mai frumoase pe masura ce dormim, trezindu-ne cu o stare mai buna decat cu cea cu care am adormit, explica Rosalind Cartwright, profesor de psihologie la Centrul Medical al Universitatii Rush.

Cand suntem stresati, ne trezim de mai multe ori pe parcursul noptii, ceea ce face ca imaginile neplacute sau gandurile rele sa ne bantuie intreaga noapte. Poti evita asta dormind mereu cate 7 - 8 ore si evitand alcoolul si cafeina inainte de culcare, factori de stres la randul lor.

Gingii care sangereaza

Brazilienii au revazut 14 studii referitoare la oamenii stresati si simptomele lor, stabilind ca persoanele stresate risca boli ale cavitatii bucale. Un nivel mare de cortizol, hormon al stresului, slabeste sistemul imunitar, lasand cale libera bacteriilor sa invadeze gingiile, spun cercetatorii.

Daca iti petreci multe ore la birou, ia-ti si periuta de dinti la tine. Altfel, tot somnul suficient si exercitiul fizic te ajuta, coborand nivelul stresului.

Acnee aparuta din senin

Stresul face ca eventualele inflamatii sa devina si mai serioase, explica un profesor de dermatologie de la Universitatea Wake Forest. Tot ce poti face este sa foloseti o lotiune cu acid salicilic sau pe baza de peroxid de benzoil si sa incerci sa combati pe cat posibil uscaciunea tenului.

Daca tenul tau nu raspunde la tratament in cateva saptamani, o vizita la medic este absolut obligatorie.

Nevoia de dulce

Nu da vina pe "hormonii tai de femeie" pentru nevoia acuta de ciocolata; stresul e mai degraba vinovatul.

Pentru a vedea daca hormonii feminini sunt de vina pentru nevoia de dulce, cercetatorii de la Universitatea Pennsylvania au monitorizat femei care intrasera sau nu la menopauza, observand ca dupa ce treceau de acest moment, nevoia de dulce scadea prea putin, aproape insesizabil, ceea ce inseamna ca nu hormonii sunt vinovatii, ci mai degraba stresul sau alti factori, neidentificati inca.

Mancarime a pielii

Un studiu recent realizat in Japonia, pe 2.000 de voluntari, a scos la iveala ca cei care sufera de mancarimi ale pielii sunt de doua ori mai predispusi sa sufere de stres. Chiar daca stresul in sine e greu sa cauzeze mancarimea pielii, el poate agrava dermatitele, eczemele sau psoriazisul.

Alergii agravate

Un experiment din 2008, realizat de Ohio State University College of Medicine, a scos la iveala faptul ca cei care sufera de alergii au mai multe simptome dupa o perioada caracterizata de anxietate, comparativ cu cei care nu trec printr-o astfel de perioada.

Explicatia este ca hormonii de stres stimuleaza productia unei proteine care cauzeaza reactii alergice, explica autorul studiului, Janice Kiecolt-Glaser.

Dureri de stomac

Anxietatea si stresul pot avea drept urmare durerile de stomac, laolalta cu cele de cap, de spate si insomniile. Un studiu in care au fost analizati aproape 2.000 de voluntari a aratat ca cei mai stresati dintre subiecti erau si de trei ori mai predispusi sa aiba dureri abdominale fata de colegii lor mai relaxati.

Legatura exacta dintre stres si aceste dureri este inca neclara, dar o teorie este aceea ca intestinele si creierul impart aceleasi traiecturi nervoase; cand creierul reactioneaza la stres, intestinele primesc si ele acelasi mesaj.

Meditatia si exercitiul fizic ajuta atat la inlaturarea stresului, cat si la preintampinarea acestor dureri. Daca acestea nu trec, se impune o vizita la medic, putand fi vorba despre alergii alimentare, intoleranta la lactoza, colon iritabil sau ulcer.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-19-2010/semne-mute-ca-esti-prea-stresat-995971




Semne mute ca esti prea stresat - articole medicale - startsanatate