ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Sfatul zilei: Cum sa dai la zapada - articole medicale

Sfatul zilei: Cum sa dai la zapadaMeteorologii spun ca zapada nu are de gand sa ne paraseasca prea curand, iar Guvernul se plange ca banii pentru deszapezire s-au terminat deja, lasandu-ne cu o singura solutie, verificata din plin si in saptamanile trecute: puneti mana pe lopata!

Pentru cei care nu au deprins inca acest mestesug ancestral, cunoscut indeosebi romanilor din perioada ceausista, specialistii americani, loviti si ei din greu de viscol, zilele trecute, ne invata cum sa dam zapada eficient, in conditii de siguranta maxima, arata LiveScience.

Daca nu obisnuiesti sa faci exercitii fizice in mod regulat, corpul tau va suporta cu greu stresul suplimentar produs de iesitul la zapada, cu rezultate cat se poate de dureroase, sub forma carceilor, intinderilor si durerilor de spate.

Statisticile arata ca 118.000 de americani au ajuns la spital, in 2007, dupa ce au iesit la zapada si s-au ranit, determinandu-i pe cercetatori sa vina cu sase sfaturi utile, in ajutorul cetatenilor.

Incalzirea e obligatorie! Inainte sa te apuci de dat la lopata, este foarte important sa-ti intinzi un pic muschii si ligamentele, cum faci si inainte de a intra pe terenul de sport.

Foloseste o lopata ergonomica! Zapada este destul de multa si de grea, ca sa-ti mai incarci mainile si cu o cazma din fier, cu coada lunga. Incearca, in schimb, sa gasesti o lopata usoara, lata, cu coada mai scurta, creata special pentru deszapezit.

Impinge, in loc sa ridici! Ca in orice alta activitate fizica, miscarile trebuie executate corect, pentru o eficienta maxima si pentru a evita producerea accidentelor.

Este de preferat sa impingi zapada, in loc sa o ridici, iar daca trebuie neaparat sa muti gramezi de zapada, indoaie genunchii, pentru a-ti feri spatele. Orice ai face, nu incerca sa arunci zapada peste umar, poate fi periculos.

Ia-ti o pauza! Nu te epuiza dintr-un foc. La fel ca ninsoarea, munca ta trebuie sa fie constanta. Fa cate o pauza la fiecare 15 minute, indreapta-ti spatele, odihneste-te si bea apa, pentru a evita deshidratarea.

Nu ignora durerea! Daca simti ca te doare, ar fi bine sa te opresti. Nu uita ca acum esti incalzit, insa o mica durere se poate transforma intr-o mare bataie de cap a doua zi.

Daca nu poti, lasa pe altul! Unii oameni nu pot si nu ar trebui sa iasa la zapada. Daca ai trecut de 45 de ani si nici nu prea mai esti in forma, ar fi bine sa te abtii. Nu mai ai 20 de ani, iar problemele cu inima sau respiratia iti transmit foarte clar ca ar trebui sa lasi pe altcineva sa dea la lopata.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-15-2010/sfatul-zilei-cum-sa-dai-la-zapada-995433




Sfatul zilei: Cum sa dai la zapada - articole medicale - startsanatate