ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Si baietii ar putea fi vaccinati impotriva virusului HPV - articole medicale

Si baietii ar putea fi vaccinati impotriva virusului HPVHuman Papilloma Virus (HPV) este un virus de larga raspandire, principala cale de transmitere fiind cea sexuala. Unele din cele 100 de tulpini cunoscute pana in prezent ale virusului sunt considerate oncogene, fiind incriminate in special in producerea cancerului de col uterin.

De aceea, ca masura de preventie a acestei boli care afecteaza femeile, s-a pus la punct un vaccin care ofera imunitate impotriva tipurilor comune de papilloma care duc la aparitia cancerului de col uterin. Vaccinul a fost disponibil incepand cu anul 2008, iar campanile de vaccinare au vizat in special fetele cu varste de 12 si 13 ani.

"Vaccinarea are un rol important in tinerea sub control a cancerului de col uterin in Europa, SUA si Australia", apreciaza Margaret Stanley, profesor la Universitatea Cambridge, intr-un studiu publicat in revista Nature si preluat de cancer, cum sunt cel de anus, tumori ale limbii, amigdalelor si gatului.

Deoarece nu exista mijloace eficiente de detectare timpurie a acestor forme de cancer, iar ele sunt mai intalnite la barbati decat la femei, Margaret Stanley considera ca este necesar sa se puna accentul pe preventie, iar una dintre aceste masuri este vaccinarea baietilor impotriva HPV.

Ca si in cazul fetelor, campanile de vaccinare trebuie sa se efectueze la 12 sau 13 ani, inainte ca acestia sa isi inceapa viata sexuala.

Margaret Stanley a combatut si pozitia celor care considera ca aceasta masura nu este necesara si la baieti, deoarece daca fetele capata imunitate prin vaccinare si ei vor fi protejati. Aceasta considera ca va dura prea mult pentru a se obtine o astfel de imunizare. Mai ales ca sunt numeroase cazurile in care, din diverse motive, printre care si religioase, se refuza vaccinarea fetelor.

"Nu este etic, echitabil sau responsabil social sa se adopte o politica de sanatate publica, care sa oblige oamenii sa se bazeze pe o imunitate care va fi atinsa peste zeci de ani. Este necesar ca vaccinarea barbatilor sa inceapa acum", apreciaza profesorul universitar.

SUA si Canada recomanda vaccinarea ambelor sexe, iar Australia are in vedere introducerea vaccinarii la baieti impotriva HPV in programul national de imunizare.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/vaccin/si-baietii-ar-putea-fi-vaccinati-impotriva-virusului-hpv-1187186
Si baietii ar putea fi vaccinati impotriva virusului HPV - articole medicale - startsanatate