ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Si fumatul "la mana a treia" e periculos - articole medicale

Si fumatul "la mana a treia" e periculosFumatul, in sine, e aducator de multe probleme din punct de vedere medical. Si fumatul "la mana a doua" sau pasiv este extrem de periculos. Despre fumatul "la mana a treia" nu se stia, insa, pana acum, mare lucru.

Chiar daca un fumator nu-si aprinde tigara de fata cu copilul sau nu fumeaza in casa, el ii va pune in pericol sanatatea doar prin simpla sa prezenta, in hainele sale ascunzandu-se particule nocive, provenind de la fumul de tigara, relateaza Daily Mail, citand un studiu realizat in SUA.

Potrivit cercetatorilor, fumatul "la mana a treia", cum a fost numit acesta, este la fel de periculos, mai ales pentru copii, ca si fumatul pasiv. O simpla calatorie cu masina unui fumator, chiar daca acesta nu si-a aprins tigara, poate pune probleme de sanatate micutilor.

Pericolul din haine si covoare

Care sunt aceste pericole? Cancerul si intarzierea dezvoltarii creierului, conform testelor realizate in 1.500 de gospodarii, ale caror concluzii au fost publicate in jurnalul medical Pediatrics.

Pericolul este dat de particulele care raman in suprafete, precum covoare, carpete sau husele masinii multa vreme dupa ce tigara a fost stinsa. Acest lucru le face la fel de periculoase ca si scrumiera, de exemplu, a explicat profesorul Jonathan Winickoff, de la Spitalul General Massachusetts, in Boston.

In tigara se afla 4.000 de chimicale, inclusiv 250 de gaze extrem de toxice, printre care si butanul, arsenicul, monoxidul de carbon, benzenul, amoniacul si chiar poloniul.

Potrivit unor studii anterioare, copiii expusi fumului de tigara, care traiesc in case in care se fumeaza, sunt mai predispusi sa sufere de boli respiratorii, atacuri de astm, infectii ale urechii mijlocii etc.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-08-2009/si-fumatul-la-mana-a-treia-e-periculos-879335




Si fumatul "la mana a treia" e periculos - articole medicale - startsanatate