ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Sindromul picioarelor nelinistite - Ce spune medicul - articole medicale

Sindromul picioarelor nelinistite - Ce spune mediculDupa o zi obositoare la munca, in care ai stat cu picioarele chinuite in pantofi sau poate ai mers mult pe o carare de munte in incercarea de a te relaxa, ai ajuns in sfarsit in patul mult visat si este timpul sa te odihnesti si sa iti relaxezi toate membrele.

Ce te faci, insa, cand in loc de acea senzatie placuta de relaxare apare ceva mult mai neplacut, picioarele parca nu te mai asculta, parca vor sa se miste in continuare si, mai rau decat atat, te si dor.

Aceste se numeste, dupa cum spune dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com, Sindromul picioarelor nelinistite. Poate ca suna usor ciudat denumirea, dar este una dintre cele mai comune cauze pentru care oamenii nu se pot odihni asa cum ar trebui pe timpul noptii.

Printre cauzele aparitiei acestei probleme se numara: sarcina, deficitul de fier (anemia), fumatul excesiv, obezitatea, probleme la nivelul sistemului nervos, probleme hormonale, diabet, o proasta functionare a rinichilor, care cel mai adesea este asociata cu deficit de minerale si vitamine.

Si unele medicamente pot duce la aceasta problema, dar si cafeina si alcoolul, doua substante care nu ar trebui consumate in exces si niciodata aproape de ora de culcare.

Se intampla ca sindromul sa fie transmis in familie, din generatie in generatie, mai ales atunci cand cauza sa principala este reprezentata de o proasta vascularizare a membrelor inferioare.

Simptomele ce se manifesta sunt mai multe: dureri, crampe, senzatii de furnicatura, mancarime sau arsura. Adesea acestea duc la insomnie, care mai tarziu pe durata zilei se va manifesta in iritabilitate, agresivitate si stare de oboseala si ameteala. In cazul in care copilul se plange ca nu poate sa doarma, esre posibil sa sufere de aceasta problema, caci ea nu ii ocoleste nici pe cei mici.

Cand ajungi la medic acesta te va intreba daca noaptea simti o dorinta puternica si imediata de a-ti misca picioarele, daca durerile si mancarimea cresc proportional cu perioada in care nu te-ai miscat si daca scapi temporar de probleme daca te ridici si faci cativa pasi. In cazul in care raspunsurile sunt afirmative, este cat se poate de posibil sa suferi de Sindromul picioarelor nelinistite.

In ceea ce priveste tratamentul, acesta depinde in functie de cauzele depistate:

- daca este vorba despre un deficit de fier sau chiar anemie, se iau masurile necesare pentru a se remedia aceasta carenta;

- daca este vorba despre varice, se fac operatii care sa corecteze aceste vase de sange;

- se recomanda eliminarea sau micsorarea considerabila a dozei de nicotina si alcool in cazul in care pacientul consuma asa ceva;

- exercitii fizice in mod regulat.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/afectiuni/sindromul-picioarelor-nelinistite-ce-spune-medicul-1171005




Sindromul picioarelor nelinistite - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate