ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Singuratatea e contagioasa - articole medicale

Singuratatea e contagioasaSinguratatea, ca si o raceala, se poate raspandi in anumite grupuri, arata cercetarile efectuate de specialistii de la universitatile din Chicago si Harvard.

"Am constatat ca exista un model: persoanele singure ajung la marginea retelei sociale. La aceasta periferie a societatii, oamenii au mai putini prieteni, insa singuratatea ii face sa piarda si ultimele legaturi pe care le mai au", spune psihologul John Cacioppo, unul dintre autorii studiului.

Se pare ca inainte sa intrerupa relatiile cu anumite cunostine, oamenii din marginea retelei sociale transmit sentimentele de singuratate celorlalti prieteni, care devin la randul lor singuri. Cercetatorii avertizeaza ca aceste semne trebuie recunoscute rapid, avand in vedere ca singuratatea este asociata cu o serie de afectiuni care pot scurta viata.

"Cercetarile anterioare arata ca singuratatea si lipsa relationarii sociale pot avea o influenta nefasta semnificativa asupra sanatatii si bunastarii persoanelor in varsta", a declarat doctorul Richard Suzman, director la Institutul National pentru Imbatranire, divizia cercetari sociale.

Studiul a fost realizat pe un esantion de aproximativ 12.000 de persoane, prin extinderea unui studiu longitudinal realizat pe parcursul unei perioade de 60 de ani cu privire la bolile de inima si a fost publicat in numarul din decembrie al revistei "Jurnal de personalitate si psihologie sociala".(L.S.)
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-01-2009/singuratatea-e-contagioasa-963880




Singuratatea e contagioasa - articole medicale - startsanatate