ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Socul anafilactic - Ce spune medicul - articole medicale

Socul anafilactic - Ce spune mediculSocul anafilactic este cea mai grava reactie alergica posibila si poate sa devina mortal. Apare destul de rar, marea majoritate a persoanelor fiind ferite de un asemenea episod toata viata lor.

Dupa cum declara, pentru Ziare.com, dr. Bogdan Macadon, reactiile variaza in ceea ce priveste severitatea. Cu cat se manifesta mai rapid simptomele, cu atat sunt mai periculoase.

O istorie a bolilor alergice (astm, eczeme, rinita) in fisa medicala a pacientului nu creste riscul aparitiei unor asemenea incidente. Totusi, o persoana cu astm care va suferi un soc anafilactic va fi intr-un pericol mai mare de a-si pierde viata.

Simptomele se manifesta incepand cu cateva secunde de la expunerea la factorul de risc, dar pot sa intarzie sa apara chiar si 15-30 de minute. Ele includ:

- iritatii, mai ales in zona subratului sau a zonei inghinale, insotite de mancarime;
- frisoane, tremurat;
- anxietate;
- puls rapid, neregulat;
- nasul incepe sa curga ca si cum ai fi racit;
- stranut, nas infundat;
- voma, diaree, crampe intestinale;
- scadere a presiunii sanguine;
- ameteala;
- pierderea cunostintei.

Aceste simptome pot sa fie resimtite usor si sa dispara relativ repede, in special daca sunt administrate medicamentele necesare. Chiar daca trec, insa, ele pot sa reapara in urmatoarele 12 ore si sa necesite o noua doza de tratament.

Epinefrina, care mai este cunoscuta si sub numele de noradrenalina, ajuta imediat la contractarea vaselor de sange, fiind substanta cea mai des folosita in asemenea cazuri periculoase.

Ea ajuta si la relaxarea cailor respiratorii, fapt ce il face pe pacient sa nu se sufoce. Totusi, epinefrina poate sa fie si periculoasa, in cazul in care este administrata unei persoane care nu se afla in soc, ci doar pare ca este asa. Va creste bataile inimii si poate conduce chiar la infarct.

Lesinul, infarctul, cheagurile de sange pozitionate periculos in plamani sau atacurile de panica pot sa fie confundate cu socurile anafilactice.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/socul-anafilactic-ce-spune-medicul-1185022




Socul anafilactic - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate