ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Stii cu adevarat ce te ingrasa? - articole medicale

Stii cu adevarat ce te ingrasa?Daca ai inceput sa mananci mai putin si sa faci exercitii insa tot nu reusesti sa scapi de kilogramele in plus, poate ar trebui sa cauti o explicatie mai departe de propria farfurie. Specialistii avertizeaza ca obezitatea are si cauze mai putin evidente, cum ar fi lipsa somnului, conditionarea genetica sau chiar un virus.

Dupa mesele copioase din perioada sarbatorilor reflexia ta din oglinda pare sa aduca tot mai mult cu imaginea celor afectati de noua maladie a lumii occidentale, crescuti la propriu si la figurat in civilizatia fast-food.

Exercitiile fizice si o dieta echilibrata te pot ajuta sa-ti recapeti greutatea si dimensiunile de vara trecuta, insa cand solutiile evidente ajung sa nu ti se mai potriveasca, cauza problemei ar putea fi una iesita din comun, scrie The Independent.

Incearca sa dormi mai mult

Cercetatorii cred ca obezitatea are si alte cauze in afara excesului de mancare, iar una dintre acestea ar putea fi chiar lipsa somnului. Oamenii de stiinta americani de la Universitatea Columbia au studiat aceasta pista in ultimii doi ani si au ajuns la concluzia ca exista intr-adevar o legatura intre lipsa somnului si acumularea kilogramelor in plus.

Desi in conceptia generala somnul ar trebui mai degraba sa ingrase, cercetatorii au demonstrat ca lipsa odihnei provoaca o scadere a unui hormon numit leptina, responsabil cu senzatia de satietate, dar si o cresterea a productiei de grelina, hormon ce stimuleaza apetitul.

Astfel, persoanele care nu dorm suficient si nu-i permit organismului sa se odihneasca si sa-si restabileasca echilibrul hormonal se vor simti pe tot parcursul zilei lipsite de putere, fiind predispuse sa pompeze mai multa hrana decat ar avea corpul nevoie cu adevarat si sa se ingrase.

Un efect secundar al medicamentelor

O alta explicatie pentru acumularea rapida a kilogramleor in plus este si reactia corpului la o gama larga de medicamente, printre care se afla si steroizii, antidepresivele sau antipsihoticele care au ca efect secundar stimularea apetitului.

De asemenea, medicamentele pentru tensiune, pilulele contraceptive si pastilele pentru bolile de inima pot contribui la cresterea greutatii, deoarece au ca efect secundar retinerea unei cantitati mai mari de apa in organism.

Expertii avetizeaza ca aceste tratamente nu trebuie in niciun caz intrerupte din initiativa proprie dar nici continuate la nesfarsit, in ciuda efectelor nocive.

Solutia este la indemana oricui si presupune o discutie sincera cu medicul de familie, care va intelege problema si va putea, in majoritatea cazurilor, sa inlocuiasca aceste medicamente cu altele similare, cu aceleasi proprietati dar fara acest efect secundar.

Imbatranim!

Pe masura ce inaintam in varsta, acumularea kilogramelor in plus este aproape inevitabila, dintr-o varietate de cauze, iar cel mai vizibil loc de intalnire al acestora este stratul de grasime de pe abdomen.

Printre cauzele aparitiei obezitatii la populatia in varsta se numara lipsa exercitiilor fizice dar si o serie de schimbari ale metabolismului. In aceste conditii, imbatranirea poate fi socotita pe buna dreptate un factor important ce contribuie la marirea procentuala a populatiei obeze.

Poate fi vorba de un virus

Incercand sa explice cum se face ca peste 60% din populatia Statelor Unite sufera de obezitate, cercetatorii americani au facut o descoperire greu de digerat, neacceptata inca de sceptici, conform careia obezitatea este produsa de un virus.

Cercetatorul Nikhil Dhurandhar de la Universitatea Wayne State din Detroit studiaza aceasta ipoteza de aproape 30 de ani si a ajuns la concluzia ca obezitatea este provocata de un adenovirus, similar celor care produc o banala raceala, ce s-a raspandit in ultimii 20 de ani pe intreg teritoriul Statelor Unite.

Doctorul american a aratat ca o persoana obeza din cinci este infectata cu acest virus si cantareste in medie cu 15 kilograme mai mult decat o persoana care nu a fost niciodata infectata cu un astfel de virus.

Obezitatea este ereditara

Cercetatorii au descoperit pana acum cel putin 50 de gene legate in mod direct de obezitate, unele dintre fiind responsabile pentru o crestere de pana la 70% a riscului ca o persoana din sase sa devina supraponderala. Mai mult, o serie de studii pe oameni si animale sugereaza ca indexul masei corporale ar putea fi mostenit.

Caldura din apartamente

Oamenii de stiinta au demonstrat ca soarecii de laborator tinuti in custi incalzite pana la o temperatura optima, comoda, sunt mai grasi decat cei cazati in locuri unde este prea cald ori prea frig.

Potrivit unui studiu al Centrului National American pentru Sanatatea Locuintei, cresterea procentuala a obezitatii din SUA este direct proportionala cu aparitia sistemelor de aer conditionat si a incalzirii centralizate in case si birouri.

Chiar daca aceasta observatie nu va declansa renuntarea in masa la sistemele de incalzire, cercetatorii pot folosi acest exemplu pentru a recomanda plimbarile sau exercitiile fizice la temperturi scazute ca metoda foarte buna de a scapa de kilogramele in plus.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-06-2010/stii-cu-adevarat-ce-te-ingrasa-985138




Stii cu adevarat ce te ingrasa? - articole medicale - startsanatate