ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Stimularea unei gene din creier, tratament pentru dependenta de cocaina - articole medicale

Stimularea unei gene din creier, tratament pentru dependenta de cocainaUn consum indelungat de cocaina poate provoca schimbari permanente in modul in care genele din creier sunt activate sau dezactivate, descoperirea fiind extrem de importanta pentru tratarea dependentilor.

Studiul realizat pe soareci la Facultatea de Medicina din New York a aratat ca dependenta cronica de cocaina nu permite unei enzime sa dezactiveze alte gene care controleaza placerea, ceea ce ii face pe subiecti sa aiba nevoie in continuare de drog, potrivit Reuters.

Pentru a intelege efectele drogului asupra creierului si a enzimelor, echipa de cercetatori a dat unui grup de soareci doze de cocaina de mai multe ori, iar unui alt grup i-a dat o singura doza de drog dupa mai multe de solutie salina.

Concluziile studiului arata ca efectele unui consum indelungat de cocaina ar putea fi inversate prin stimularea activitatii genei 9A. Aceasta metoda poate fi, insa, folosita si pentru alte dependente, inclusiv alcool si nicotina, precizeaza cercetatorii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-08-2010/stimularea-unei-gene-din-creier-tratament-pentru-dependenta-de-cocaina-985994




Stimularea unei gene din creier, tratament pentru dependenta de cocaina - articole medicale - startsanatate