ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Teiul trateaza si trupul si sufletul - articole medicale

Teiul trateaza si trupul si sufletulFie ca si le cumpara de la magazinul de produse naturiste, fie ca si le culeg singuri, florile de tei nu lipsesc din casele romanilor. Este ceaiul de dimineata sau primul medicament in caz de raceala, durere de cap ori o indispozitie sufleteasca.

Florile de tei sunt folosite cu succes, sub forma de infuzie, in afectiunile hepatobiliare si impotriva migrenelor. Infuzia din flori de tei, bauta seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare, trateaza starile de neliniste, anxietatea si chiar atacurile de panica.

Infuzia din flori de tei se foloseste si in tratamentul dependentei de tranchilizante, in parallel cu tranchilizantele, pe masura ce se reduce doza acestora.

Florile de tei, bogate in antioxidanti, zaharuri si vitamina C, au actiune sedativa, spasmolitica si diuretica, sudorifica, antitermica, emolienta, expectoranta, decongestiva, relaxanta, antiinflamatoare.

Atentie insa, la prepararea ceaiului! Florile de tei nu se fierb niciodata si nici nu se lasa la infuzat mai mult de trei, patru minute. Odata preparat, ceaiul se bea in cel mult o jumatate de ora, dupa care incepe sa-si schimbe culoarea si, normal, compozitia.

Din bun prieten, ceaiul de tei iti poate deveni dusman daca nu-l prepari corect si faci abuz. In doze mari, ceaiul de tei are efecte contrare provocand insomnie, agitatie, tremur, palpitatii.

Mierea din flori de tei este unul dintre cele mai apreciate produse in toata lumea. Are o puternica aroma de tei, ca un parfum proaspat, reflexe galben-aurii, uneori si verzui, si este fluida. Mierea de tei are o puternica actiune antibacteriana la nivelul cailor respiratorii.

Mierea de tei se recomanda pentru calmarea tusei, tratarea bronsitei si, combinata cu lapte, pacientilor tuberculosi. Avand un efect calmant, ca si ceaiul facut din flori de tei, mierea de albine se recomanda persoanelor care sufera de insomnie. Inainte de culcare, se poate bea o cana de lapte cald sau un ceai din flori de tei indulcit cu miere de tei.

Daca iubesti copacii si crezi in puterea lor vindecatoare, trebuie sa stii ca teiul intareste inima si ca relaxeaza si calmeaza. Se crede ca teiul ii ajuta pe oameni sa-si uite necazurile, de aceea poate in China, se numeste copacul uitarii.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cosmetice/teiul-trateaza-si-trupul-si-sufletul-1177109




Teiul trateaza si trupul si sufletul - articole medicale - startsanatate