ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Tensiunea mare poate anunta dementa - articole medicale

Tensiunea mare poate anunta dementaTinerea sub control a tensiunii poate fi cea mai buna metoda de a preveni dementa sau Alzheimerul, arata un nou studiu.

Cercetatorii americani au descoperit, dupa ce au scanat creierul mai multor persoane care sufereau de hipertensiune, ca persoanele in cauza prezentau si un risc crescut de Alzheimer si alte boli degenerative ale creierului.

Descoperirea este importanta deoarece tratamentul agresiv pentru scaderea tensiunii poate incepe cu multi ani inainte ca dementa sa se instaleze, impiedicand aparitia ei.

Cu alte cuvinte, scaderea tensiunii, chiar sub limitele normale in cazul persoanelor cu grad mare de risc, protejeaza nu doar inima, ci si creierul, relateaza AP.

Varsta este cel mai mare factor de risc in cazul bolilor precum Alzhemierul, care afecteaza una din opt persoane de peste 65 de ani.

Studiile de pana acum au aratat ca unii dintre factorii de risc pentru bolile de inima, cum ar fi presiunea arteriala mare, obezitatea si diabetul, par sa creasca riscul si de dementa. Insa prezentul studiu a aratat ca intre ele exista o stransa legatura si ca nu e vorba doar de mici pierderi de memorie, cauzate de accidentele vasculare minore.

In SUA, aproape una din trei persoane sufera de hipertensiune.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-29-2010/tensiunea-mare-poate-anunta-dementa-991236




Tensiunea mare poate anunta dementa - articole medicale - startsanatate