ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Terapia cu hormoni, in cazul cancerului de prostata, potential periculoasa - articole medicale

Terapia cu hormoni, in cazul cancerului de prostata, potential periculoasaBarbatii care sunt tratati cu hormoni pentru cancerul de prostata de care sufera sunt de doua ori mai predispusi sa moara, mai ales daca au deja boli de inima.

Cei care au ridicat problema hormonilor utilizati in tratarea cancerului de prostata sunt cercetatorii din Boston, care au realizat un studiu in acest sens. Potrivit acestora, hormonii sunt un factor de risc in cazul barbatilor care au deja boli de inima, relateaza The Telegraph.

In cazul acestora, ar trebui sa fie gasite terapii alternative, se mentioneaza in raportul publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane.

In cadrul studiului, au fost luati in vizor peste 5.000 de barbati cu varste cuprinse intre 60 si 70 de ani, toti cu cancer de prostata, dar care nu se raspandise. Acestia au fost tratati cu hormoni sau nu pe durata a patru luni.

Au fost urmariti apoi timp de patru ani, timp in care 419 dintre ei au decedat. Dintre acestia, jumatate nu aveau alte boli, iar cealalta jumatate aveau probleme cu inima.

Daca in cazul persoanelor care nu sufereau de alte boli, terapia cu hormoni nu a parut sa conteze, in cazul celor cu boli de inima, hormonii nu au facut decat sa mareasca riscul de mortalitate, au stabilit cercetatorii.

Un sfert dintre barbatii a caror inima cedase anterior si care primisera hormoni pentru cancerul de prostata au murit in decurs de cinci ani, in comparatie cu doar 11% de bolnavi de cancer de prostata si boli de inima, dar care nu primisera hormoni.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-26-2009/terapia-cu-hormoni-in-cazul-cancerului-de-prostata-potential-periculoasa-865945




Terapia cu hormoni, in cazul cancerului de prostata, potential periculoasa - articole medicale - startsanatate